سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
حامیان ولایت __ خادمین امت
درباره وبلاگ


صفحات وبلاگ
نویسندگان

کد خبر : 1333763085198856146      تاریخ : یکشنبه 15 دی 1392 8:24یزدان نیکنام,رئیس پلیس فتای استان البرز,شرکت هرمی,باند هرمی,افراد سودجو و کلاهبردار,معصومه ملکی

 

جویندگان کار در زندان هرمی‌های شیاد

دو مرد که با راه‌اندازی شرکت هرمی و به بهانه جذب سرمایه‌گذار در شرکت توریستی، جویندگان کار را فریب داده و از آنها کلاهبرداری می‌کردند، از سوی پلیس فتای استان البرز، همراه 16 جوینده کار دستگیر شدند.

به گزارش جام جم، سرهنگ یزدان نیکنام رئیس پلیس فتای استان البرز در این باره گفت: چند روز پیش گزارش مردمی در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت مبنی بر این که دو جوان با اجاره خانه ای در یکی از محله های شهرستان کرج، در قالب یک شرکت هرمی فعالیت دارند و جوانان را به بهانه یافتن کار به این خانه انتقال داده و اجازه خروج آنها را از این مکان نمی دهند.

وی افزود: با تشکیل پرونده و هماهنگی قضایی، ماموران خانه مورد نظر را به طور نامحسوس زیر نظر گرفتند و با پی بردن به صحت موضوع، وارد محل شدند و 18مرد جوان را دستگیر کردند. از مخفیگاه متهمان نیز تعدادی جزوه و دفترچه که افراد جوان آرزوهای خود را در آن نوشته بودند و سی دی های آموزشی مربوط به شرکت هرمی کشف و ضبط شد.

نیکنام خاطرنشان کرد: در تحقیق از متهمان معلوم شد دو نفر از افراد دستگیر شده، سرکرده های اصلی باند هستند که یکی از آنها چندی پیش یک باند هرمی تشکیل داده بوده که همدستانش دستگیر شدند و او پس از فرار و زندگی مخفیانه، این باند جدید را تشکیل داده است.

رئیس پلیس فتای استان البرز افزود: این دو متهم با اظهارات ضد و نقیض خود مدعی شدند فقط در زمینه جذب جویندگان کار، فعالیت قانونی داشته اند.

در حالی که متهمان کلاهبرداری هایشان را انکار می کردند، ماموران فتا در تحقیق از 16 جوینده کار متوجه شدند اغلب آنها بیکار و تحصیلکرده اند که برای یافتن کار مناسب از طریق سایت های اینترنتی با فعالیت این شرکت طبق ادعای مسئولان آن، در زمینه سرمایه گذاری در تورهای مسافرتی، آشنا شده اند.

جویندگان کار در دام متهمان

وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی مشخص شد متهمان برای جلب اعتماد جویندگان کار تعدادی از آنها را چند روز به مسافرت خارج از کشور فرستاده اند.

نیکنام تصریح کرد: در تحقیق از این افراد معلوم شد، آنها وقتی پول بیشتری برای سرمایه گذاری نداشتند، با خانواده هایشان تماس می گرفتند و مدعی می شدند تصادف کرده اند و نیاز به هفت تا هشت میلیون تومان پول دارند. حتی نشانی مکانی را که در آن ساکن بودند، به خانواده هایشان نمی گفتند و بدون هماهنگی مسئولان شرکت نیز نمی توانستند از مخفیگاهشان خارج شوند و وقتی پی برده اند فعالیت آنها غیرقانونی است، قصد پس گرفتن پولشان و خروج از دفتر شرکت را داشته اند که موفق نشده و مدت ها در این مکان زندانی بودند.

رئیس پلیس فتای استان البرز یادآور شد: با جمع بندی اطلاعات، دو متهم پرونده در ادامه بازجویی به کلاهبرداری از جویندگان کار اعتراف و عنوان کردند به بهانه سرمایه گذاری و کار در شرکت توریستی، جویندگان کار را فریب داده و به آنها وعده داده بودند در صورتی که افراد دیگری را برای عضویت و سرمایه گذاری به شرکت معرفی کنند، می توانند اجازه خروج از شرکت را پیدا کنند.

همچنین به افراد سرمایه گذار، وعده داده بودند علاوه براصل سرمایه شان، ماهانه 5000 دلار به حساب شان واریز می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای متهمان قرار قانونی صادر شده است. تحقیقات تکمیلی برای دستگیری دیگر اعضای این باند ادامه دارد.

زنگ خطری برای جوانان

رئیس پلیس فتای استان البرز به جوانان بویژه جویندگان کار و افرادی که قصد سرمایه گذاری در شرکت ها را دارند، هشدار داد پیش از سرمایه گذاری در شرکتی، از فعالیت قانونی آن مطلع شوند و بدانند که افراد سودجو و کلاهبردار با راه اندازی سایت های اینترنتی و وعده پرداخت سود های کلان، مردم را فریب می دهند.

وی از مردم خواست چنانچه از فعالیت شرکت های غیرقانونی مطلع هستند، موضوع را به مرکز فوریت های پلیسی 110 یا پلیس فتا اطلاع دهند.

معصومه ملکی - گروه حوادث

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1333763085198856146
 



موضوع مطلب : جویندگان کار در زندان هرمی‌های شیاد
کد خبر : 1331863025176735759      تاریخ : جمعه 13 دی 1392 19:23

هزینه 100هزارمیلیارد تومانی انتقال پایتخت؛

هیچ شهر ایران برای پایتخت مناسب نیست

هزینه انتقال پایتخت 100هزار میلیارد تومان،سوءاستفاده خرید زمین بر اثر انتقال پایتخت،انتقال پایتخت مغایر با اصل 75قانون،زمان انتقال پایتخت به مدت نیم قرن و هیچ شهر ایران برای پایتخت مناسب نیست بخش‌های مهم «مناظره» طرح انتقال پایتخت بود.

مهمانان برنامه بیستمین «مناظره» این هفته، ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس شورای اسلامی، حسین علی امیری، قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استان ها و سخنگوی وزارت کشور، جواد جهانگیرزاده نماینده مجلس شورای اسلامی و قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهر سازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، مهدی زارع، دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و عضو هیئت مدیره انجمن ژئوفیزیک ایران هستند.

سئوال پیامکی بیستمین برنامه «مناظره»؛ نیز این سئوال مطرح شد مبنی بر اینکه (آیا با انتقال پایتخت موافقید؟) که در این راستا نیز مستندی درباره انتقال پایتخت پخش شد.

طرح انتقال پایتخت از سال 1340

شرکت کننده نخست مناظره انتقال پایتخت ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق و طراح انتقال پایتخت عنوان کرد: موضوع طرح انتقال پایتخت از تهران از سال 1340 مطرح بود و در آن سال شعاع 120 کیلومتری اطراف تهران مشخص شد تا شرکت های بزرگ از این محدوده خارج شوند همچنین شهرهای موازی تهران نیز برای کاهش بار ترافیک تعیین شدند اما متاسفانه شاهد بودیم که طی آن سالها روستاها به شهرها و شهرها به کلانشهرها تبدیل شدند و مشکلی به مشکل ها اضافه شد.

وی با بیان اینکه آخرین طرح مربوط به خروج کارمندان از تهران بود که شکست خورد، تصریح کرد: در طرح انتقال پایتخت سیاسی، اداری و اقتصادی تهران یک شورای 14 نفره متشکل از رئیس جمهور به عنوان رئیس شورا، وزیر کشور به عنوان دبیر و شهردار تهران حضور دارند.

ابوترابی با بیان اینکه این طرح دارای سه مولفه است و 50 کشور غنی و فقیر این مسیر را طی کرده اند، گفت: این شورا باید ظرف دو سال سه جواب به سه سوال بدهد. موضوع اول درباره ساماندهی تهران موجود است که در توان شورا و شهردار تهران هم نیست.

وی اضافه کرد: موضوع دوم تمرکززدایی از تهران است چرا که امروز تهران متاسفانه پایتخت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و علمی شده است و مشکلی را ایجاد کرده اند که طبق آن ایران به تهران تبدیل شده است. لذا قطعاً در این شورای عالی باید موضوع دولت الکترونیک و خروج پادگان ها و صنایع بزرگ و مراکز علمی به استان های کمتر توسعه یافته جدی گرفته شود.

نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق و طراح انتقال پایتخت گفت: موضوع سوم جدی گرفتن آمایش سرزمینی است که متاسفانه بسیار مغفول مانده است.

هزینه انتقال پایتخت مشخص نیست

حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور که به عنوان مخالف طرح انتقال پایتخت در مناظره امروز سخن می گفت، ضمن تشکر از تدوین این برنامه و بررسی ابعاد مختلف انتقال پایتخت سیاسی، اداری از تهران اظهار داشت: این طرح، طرح جدیدی نیست و در سال های مختلف با عناوین مختلف از جمله سبک سازی پایتخت، انتقال پایتخت و تعادل بخشی پایتخت مطرح بوده است.

وی افزود: پیشنهاد طرح انتقال پایتخت در سال های مختلف حکایت از این دارد که تهران با مشکلات عدیده ای مواجه است و مشکلاتی که از جهت ترافیک، حمل ونقل و موارد مختلف دارد، باید برطرف شده و رنج مردم تهران از اینگونه موارد کمتر شود.

سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه هیچ تردیدی نیست که تهران باید از وضعیت موجود خارج شود و این ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: ما باید از احساس مسئولیت مسئولان و به خصوص نمایندگان مجلس تشکر کنیم و به عقاید و ایده های آنها احترام بگذاریم اما بنده به عنوان مخالف این طرح باید بگویم که از جهت حقوقی با ایرادهایی مواجه هست.

امیری در این ارتباط خاطرنشان کرد: مساله این است که اصولا براساس قانون اساسی هر طرحی که مجلس به دولت ارائه می کند باید هزینه ها و محل تامین هزینه ها باید مشخص باشد، دولت به لحاظ گستردگی که دارد از توان کارشناسی بالایی برخوردار است. بنابراین طرحی که نمایندگان عزیز ارائه می دهند باید محل هزینه آن طرح را هم مشخص کنند.

طرح انتقال پایتخت مغایر با قانون اساسی

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس در مورد طرح انتقال پایتخت اظهار داشت: طرح انتقال پایتخت که توسط کمیسیون شوراها نوشته و مطرح شده در واقع طرح انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور است.

وی ادامه داد: مسلماً هیچ فردی مخالف ساماندهی تهران نیست چرا که ساماندهی این شهر به نفع همه ایرانیان است. اما اینکه صرفا به انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور فکر کنیم حرف درستی نیست.

قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس همچنین گفت: طرح انتقال پایتخت با اصل 75 قانون اساسی مغایر بوده و هزینه های بسیاری را به کشور تحمیل می کند و اینکه باید فکر کرد آیا با انجام این طرح مشکل محیط زیست تهران حل می شود. ایا می توانیم مردم را از تهران منتقل کنیم.

وی افزود: در سال 68 که بحث انتقال پایتخت از تهران مطرح شده بود دولت عنوان کرده بود که 6 برابر بودجه عمومی دولت برای انجام این طرح لازم است. در نتیجه در مقایسه با بودجه سال 92 رقم بسیار بالایی برای جابه جایی پایتخت لازم است و اگر ما پول داریم باید 38 هزار طرح منطقه ای نیمه تمام را ساماندهی کنیم و اجازه ندادیم پول سایر استانها را برای تهران هزینه کنیم.

جهانگیرزاده تصریح کرد: آیا اگر پایتخت از تهران منتقل شود مشکلات حل می شود یا 10 میلیون نفر جمعیت این شهر بی تکلیف رها می شوند.

انتقال پایتخت ژاپن

در ادامه برنامه مناظره پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه به عنوان مخالف انتقال پایتخت گفت: تا قبل از اینکه دولت  ماموریت انتقال پایتخت را به وزارت راه محول کند، ما در موضع مخالف بودیم اما پس از آن در موضع مطالعه انتقال پایتخت هستیم.

وی با بیان اینکه اینکه سوال چگونه مطرح شود، 50 درصد رسیدن به هدف است، افزود: براساس آمارهای مجموعه شهری تهران در مناطق 22گانه، 9.8 درصد جمعیت کشور و کل مجموعه شهری تهران 20 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 27 درصد تولید ناخالص بدون احتساب درآمدهای نفتی در این مجموعه تولید می شود، گفت: اشتغال مجموعه شهری تهران در حوزه صنعت 30 درصد و خدمات 40 درصد است.

حناچی با بیان اینکه دوستانی که به فکر مشکلات تهران هستند، برای انتقال پایتخت به سوابق رجوع کنند، اظهار کرد: در اواخر دهه 60 بحث انتقال پایتخت تا مرحله مکان یابی نیز پیش رفت، امروز هم اگر از هر کسی بپرسید چه راهی برای خروج از وضعیت کنونی تهران وجود دارد، همه با انتقال پایتخت موافقت می کنند.

وی ادامه داد: اما در این مسیر باید به آیتم های تاثیرگذار توجه کنیم چرا که در غیر این صورت از مسیر خارج خواهیم شد، مداخلات شهری، نبود آزمون های قطعی، محدود بودن راه حل های بالقوه و نبود ضوابط برای تشخیص درست از جمله آیتم های تاثیرگذار در بحث انتقال پایتخت است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه در زمینه انتقال پایتخت های جهان موارد متعددی داریم، گفت: این انتقال پایتخت ها مربوط به سال های 1923 تا 1983 است که عمده دلایل انتقال با دلایل ما متفاوت است. به عنوان مثال بحث برلین مربوط به مساله فروپاشی بود یا در قزاقستان به دلیل زلزله این کار را انجام دادند اما دلیل اصلی نوسازی بود. در حال حاضر نیز در ژاپن مباحثی در خصوص انتقال پایتخت مطرح است.

آمار جمعیت تهران در روز و شب

مهدی زارع، دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و عضو هیئت مدیره انجمن ژئوفیزیک ایران که موافق طرح انتقال پایتخت بود، گفت: تهران شهری است که در 218 سال گذشته پایتخت ایران بوده است و از دوره صفویه به بعد گسترش یافت. قبل از آن با شهرری مواجه بودیم که بیشتر مورد توجه بود.

وی افزود: یک زلزله تاریخی ثبت شده مربوط به ایران مربوط به ری است و پس از آن زلزله های پی درپی 4 بار ری را تخریب کرد.

دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی با اشاره به اینکه 1335 تهران حدود 1.5 میلیون نفر جمیعت داشت که این تعداد در سال 1340 به دو میلیون نفر رسید، عنوان کرد: امروزه در پایان سال 92 تهران در حدود هشت و میلیون 600 هزار نفر جمعیت دارند که شب ها در 20 منطقه تهران ساکن هستند همچنین در طی روز 4 میلیون نفر برای کار وارد تهران می شوند.

زارع ادامه داد: هم  اکنون 12 میلیون و 600 هزار نفر در استان تهران و 2 میلیون و 500 هزار نفر در البرز ساکن هستند که جمعاً 16 میلیون نفر در این دو استان زندگی می کنند.

وی بیان کرد: از نظر شرایط پوسته زمین منطقه ای که در آن هستیم به طور متوسط هر 200 سال یک زمین لرزه بالای 7 ریشتر را تجربه کرده اهست و به نظر می رسد با توجه به تراکم جمعیت در مناطق یک، دو، سه، چهار، پنج، هیجده، نوزده، 20 و 21 و 22 حدود سه میلیون نفر در شمال و جنوب در پهنای گسل زندگی می کنند و 2 میلیون و 100 هزار نفر در بافت فرسوده تهران ساکن هستند.

زارع افزود: در مجموع حدود 5 میلیون و 200 هزار نفر در تهران در محدوده پهنای گسل زلزله و بافت فرسوده ساکن هستند، بنابراین 60 درصد جمعیت در معرض بالای زلزله قرار دارند بنابراین با توجه به شرایط تهران و انتظار وقوع زلزله بالای 7 ریشتر در این شهر ایجاد پایتخت جدید می تواند به کاهش جمیعت منجر شود.

طرح انتقال پایتخت مورد ایراد شورای نگهبان

در ادامه این مناظره حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه این طرح مربوط به دولت نیست و یک موضوع ملی است و در قالب سیاست های کلی نظام تعریف می شود و سیاست های کلی نظام بر عهده مقام معظم رهبری است، گفت: قطعاً طرحی که هزینه مالی داشته باشد و هزینه تامین شده برای آن در این طرح مشخص نباشد، مورد ایراد شورای نگهبان قرار می گیرد.

وی با بیان این سوال از طراحان طرح انتقال پایتخت مبنی بر اینکه وقتی چنین ایراداتی به این طرح وارد است، هدف از تدوین آن چه بوده، گفت: وقتی لایحه ای از سوی قانونگذار تدوین می شود باید هدفی را در پی داشته باشد اما به نظر می رسد که هدفی برای این طرح نبوده است. اگر هدف کاهش آلودگی هوا، رفع مشکلات ترافیک و حمل ونقل بوده است، باید واضح مشخص شود.

سخنگوی وزارت کشور خاطرنشان کرد: واقعیت مطلب این است که مشکلات تهران عریان است و نیاز به کار کارشناسی ندارد و مردم هم همانگونه که پخش شد مشکلات را راحت می بینند و بیان می کنند.

به گفته وی رنج مردم تهران بحث ترافیک، حمل ونقل، آلودگی هوا و بحث زلزله است. بنابراین این مشکلات عریان هستند پس باید بررسی کنیم که آیا مطالعه ای تطبیعی انجام شده است یا خیر. مثلا کشورهایی که مشکلات تهران را دارند چه کرده اند.

امیری افزود: دوستان در سال 58 یا 59 تهران را اگر مشاهده کنند می بینند که همین مشکلات فعلی آن زمان هم با وجود جمعیت بسیار کمتر از الان وجود داشته است، بنابراین راه حل اساسی و هدف این طرح باید مشخص شود.

آیا انتقال پایتخت موجب انتقال جمعیت چند میلیونی می شود؟

جواد جهانگیرزاده قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس از مهدی زارع عضو پژوهشگاه زلزله شناسی این سوال را مطرح کرد که آیا انتقال پایتخت موجب انتقال جمعیت چند میلیونی می شود؟ باید در نظر داشت که اقامتگاه فقط موضوع مسائل سکونتی نیست بلکه موضوعات سیاسی و اجتماعی هم مطرح است. تهران در حال حاضر محل تمرکز است اگر این جمعیت از تهران منتقل شد زلزله رفع می شود؟

اضافه شدن سالیانه 120 هزار نفر به جمعیت تهران

زارع عضو هیئت مدیره انجمن ژئوفیزیک ایران در پاسخ اظهار داشت: سالی 120 هزار نفر به جمعیت تهران اضافه می شوند اگر سیاست های ما تغییر مناسبی داشته باشد می تواند رو به رشد جمعیت را جلوگیری کند و آن موقع است که باید فکری برای جمعیت موجود کرد.

وی با بیان اینکه شهر تهران برای 4 تا 5 میلیون نفر جمعیت مناسب است، تصریح کرد: در برنامه درازمدت 10 ساله می توان انتظار داشت که زندگی در تهران برای 5 میلیون نفر مناسب سازی شود. اگر بتوانیم تهران را در بازه زمانی برای جمعیت ایده آل مناسب سازی کنیم آن وقت فرصت کافی برای مقاوم سازی در مقابل زلزله را داریم.

زارع گفت: تمرکز جمعیتی با انتقال پایتخت به جایی می رود که خطر زلزله کمتری دارد این عبارت اشتباهی است که همه جای ایران ریسک زلزله یکسانی دارد. از طرفی دیگر تهران تا روزی که این جذابیت اقتصادی و سایر جذابیت ها را دارد چنین جمعیتی را خواهد داشت لذا چاره ای نداریم و نمی توانیم با جمعیت موجود راهی برای پیشگیری از آسیب های ناشی از افزایش جمعیت داشته باشیم.

انتقال پایتخت در راستای پدافند غیرعامل

در ادامه ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: نباید در انتقال پایتخت سیاسی فقط حل مشکل تهران را در نظر بگیریم بلکه در راستای پدافند غیرعامل باید جایگزینی برای تهران داشته باشیم وگرنه آسیب پذیر می شویم بطوری که شاهد هستیم یک زلزله در هائیتی به وجود آمد و دولت آن کشور را نابود کرد.

وی اضافه کرد: مشکلات محیط زیستی، احتمال حمله نظامی و نافرمانی مدنی از دیگر دلایلی هستند که ضرورت انتقال پایتخت را مشخص می کند. ژاپن هم در حال حاضر در حال انتقال پایتخت است و سئول طراحی پایتخت خود را به مسابقه بین المللی گذاشته است.

ابوترابی تصریح کرد: انتقال پایتخت فقط هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری جدید است چرا که موضوعاتی مانند آلودگی هوا که دومین عامل ایجاد سرطان است هزینه های زیادی را به سیستم درمانی کشور وارد می کند که با انتقال پایتخت می توان جلوی این هزینه ها را هم گرفت.

 شهر آلوده دیروز،  شهر پاک امروز

در ادامه امیری سخنگوی وزارت کشور افزود: امروز با وجود اینکه جمعیت تهران به صورت قابل توجهی افزایش یافته است اما می بینیم که با مشکلات آن زمان تهران روبرو نیست، چرا؟ چون نظام به این نتیجه رسید که روی مسئله تردد، حمل و نقل و ترافیک تمرکز کند. بزرگراه ها را ساخت، وسیله های حمل و نقل وارد میدان شدند و توانستند بخش عمده ای از مشکلات تهران را حل کنند.

وی با اشاره به مشکل آلودگی هوا در تهران، بر لزوم استفاده از تجربه دیگر کشورها برای مقابله با این مشکل تاکید کرد و افزود: روزی لندن یکی از شهرهای آلوده بود اما مطالعه و کار کارشناسی کردند و امروز به یکی از شهرهای پاک دنیا تبدیل شده است. بنابراین چرا از مطالعات دیگران استفاده نکنیم.

سخنگوی وزارت کشور خطاب به جهانگیری از طراحان طرح انتقال پایتخت گفت: چرا به کارهای شدنی توجه نمی کنید و بر موضوع انتقال پایتخت که هزینه هنگفتی تا مرز 100 هزار میلیارد تومان را دارد توجه می کنید. آن هم با توجه به مشکلات اقتصادی که کشورمان با آن روبروست.

انتقال 50 پایتخت کشورهای دنیا

در ادامه ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شورایی متشکل از 14 نفر ظرف مدت دو سال وظیفه دارند به صورت تطبیقی راه حل 50 کشور را که موفق به انتقال پایتخت خود شدند بررسی کنند و بعد از مدت دو سال باید در مورد راهکارها هزینه ها، زمان و مکان یابی این مسئله راه حل بدهند.

وی ادامه داد: این شورا به هیچ وجه هزینه بر نیست و در مورد ساماندهی تهران، تمرکز زدایی از تهران و انتقال پایتخت سیاسی و فرهنگی تصمیم گیری کنند که در نهایت نه تنها مشکلات تهران بلکه مشکلاتی از کل کشور را نیز حل کند.

نماینده مردم نجف آباد افزود: مسئله انتقال پایتخت جزو سیاست های کلی نظام است و اگر فرض کنیم تهرانی آباد داریم عقل حکم نمی کند که تمام دارایی های علمی، سیاسی و فرهنگی را در آن جمع کنیم که در صورت هر اتفاقی تمام این حوزه ها آسیب ببیند.

وی تصریح کرد: بعد از پایان این دو سال طرح جمع بندی شده باید به امضای مقام معظم رهبری برسد.

 

 

 

 

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1331863025176735759
 



موضوع مطلب : هیچ شهر ایران برای پایتخت مناسب نیست

کد خبر : 1331703005476707129      تاریخ : جمعه 13 دی 1392 16:28القاعده,انحلال مجلس,خاتمی

 

هزینه سنگین حمله به راکتور اراک

رسانه های آمریکا از جمله واشنگتن تایمز به این نکته اشاره دارند که آمریکا اصرار به تعطیلی راکتور اراک دارد اما کارشناسان انرژی هسته ای و مسوولان سیاست خارجی ایران معتقدند که طبق توافق ژنو، این برداشت و درخواست امریکا غیر قانونی و برخلاف توافق ژنو و معاهده ان پی تی است.

براین اساس، برخی رسانه های غربی، در تحلیل هایی رویا پردازانه گفته اند که اگر ایران راکتور اراک را تعطیل نکند، اسرائیل به  آب سنگین اراک حمله خواهد کرد و البته به دنبال آن ایران، حزب الله لبنان، دولت خودگردان فلسطین، اعراب، کانادا و اسرائیل و حتی سازمان ملل وارد صحنه خواهند شد و هزینه اقدام اسرائیل در این مقطع بسیار سنگین خواهد بود و مشکلاتی بسیار و هزینه هایی گزاف را برای دولت ها و کشورهای غربی ایجاد می کند که صدها برابر هزینه هایی است که برای ایران ایجاد می کند.

از سوی دیگر رشد قیمت نفت، مشکل صدور نفت از خلیج فارس، افزایش قیمت بنزین در اروپا و آمریکا و اثرات دیگر این نوع تهدیدها، موضوعاتی بوده که به دنبال اقدامات غیر قانونی آمریکا واسرائیل در نپذیرفتن موضوع فعالیت راکتور اراک  طبق توافق ژنو، پدیدار می شود.

این مقاله با اشاره به اخبار مطبوعاتی کاخ سفید نتیجه گرفته است: گویا آمریکا تصور می کند که طبق توافق موقت ژنو،  که در نوامبر گذشته منعقد شده،  ساخت و ساز راکتور اراک  باید متوقف شود- اما ایران  چنین برداشتی ندارد. در نتیجه مذاکرات همچنان در وین ادامه دارد تا این اختلاف حل و فصل شود.

نظرخاتمی درباره انحلال مجلس

محمدرضا خاتمی فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات سعید حجاریان پیرامون انحلال مجلس، گفت: من نظر آقای حجاریان را در اینباره نمی پسندم. دیکتاتوری مجلس بهتر از دیکتاتوری فرد است.

به گزارش فارس، وی در حاشیه مراسم ختم والده محمدجواد ظریف در جمع خبرنگاران افزود: ما در همین مجلس نهم می بینیم فردی مانند آقای مطهری چه سخنانی را مطرح می کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره اینکه شما از کدام حق خود در انتخابات 88 گذشتید، گفت: منظور من از حق، حق شهروندی بود که زیر پا گذاشته شد.

خاتمی درباره موضع خود درباره اصلاح طلبان و نقش آنها در فتنه88، گفت: منظور از نظام به چه کسی می گویید؟ منظورتان چیست؟ در سال 88 تمام بچه های ما به زندان افتادند ما می گوییم خوب شما کار خودتان را کردید حالا ما یک پله بالاتر می رویم و می گوییم که ما از حق خودمان و ظلمی که به حقوق شهروندیمان شده بود، گذشتیم.

القاعده  تهدید خودساخته آمریکا

 آمریکا اعلام می کند که قصد دارد القاعده عراق را نابود کند، این در حالی است که سیاست آمریکا تا کنون، حمایت از گروه های شورشی وابسته به القاعده در سوریه، برای تغییر رژیم بشار اسد بوده است. القاعده عراق، تهدید خود-ساخته آمریکا است.

به گزارش «فردا»؛ هفته گذشته خبر ارسال سلاح های آمریکایی برای کمک به دولت عراق در جهت مقابله با خطر تروریسم در این کشور در رسانه های مختلف جهان انتشار یافت. موضوعی که نشان می دهد امریکایی ها با یک زنگ خطر جدی در منطقه خاورمیانه روبرو شده اند و آن نیز مساله گسترش تروریسم در لوای القاعده است. همین مساله مبنای گزارش تحلیلی «بین ون اوکن» گزارشگر پایگاه اینترنتی « گلوبال ریسرچ » را تشکیل می دهد.

امریکایی ها در طرح جدید استراتژیک خود بیشتر توجه خود را  به شرق آسیا به لحاظ قدرت مند شدن چین معطوف کرده اند اما به نظر می رسد تروریست هایی که خود آمریکا در جنگ با بشار اسد آنها را تقویت کرده، اینبار اسباب زحمت آمریکا را فراهم کرده است.

به گزارش روزنامه تایمز، در هفته گذشته، محموله ای تازه از 75 موشک هل فایر (موشک های هوا به زمین آمریکایی که از توانایی حملات ضربتی دقیقی برخوردار است) به عراق ارسال شد. پنتاگون قصد دارد که در سال آینده، تعدادی هلیکوپتر آپاچی، جنگنده F-16 و هواپیمای بدون سرنشین به عراق صادر کند.

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1331703005476707129



موضوع مطلب : هزینه سنگین حمله به راکتور اراک

کد خبر : 1331718009831732657      تاریخ : جمعه 13 دی 1392 16:31حمله تروریستی

برای تشریک مساعی در بازجویی ازعامل حمله تروریستی؛

هیات ایرانی به لبنان اعزام می شود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: تهران در نظر دارد هیاتی را به منظور تشریک مساعی در روند بازجویی عامل حمله تروریستی به سفارت ایران در بیروت به لبنان اعزام کند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازاداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، «محمد جواد ظریف» روز جمعه در تماس تلفنی با «عدنان منصور» همتای لبنانی خود مراتب تشکر دکتر « حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران از تلاش های موثر مقامات جمهوری لبنان در دستگیری عامل اصلی هدایت حمله تروریستی علیه سفارت کشورمان در بیروت را به وی ابلاغ کرد.

ظریف ضمن تبریک این اقدام دست اندرکاران لبنانی اظهار داشت: با توجه به نقش این فرد در بروز نا امنی های منطقه و همچنین به شهادت رساندن دو تن از کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت و جمعی از اتباع لبنان، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد هیاتی را به منظور تشریک مساعی در روند بازجویی از این تروریست به بیروت اعزام کند.

وزیر امور خارجه لبنان نیز در این تماس تلفنی ضمن تشکر از این تماس ابراز امیدواری کرد با دستگیری این تروریست و سایر گروه های تروریستی در لبنان، شاهد امنیت هر چه بیشتر لبنان و منطقه باشیم.

عدنان منصور همچنین از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران به منظور تشریک مساعی با لبنان در این موضوع قدردانی کرد.

«ماجد بن محمد ماجد» سرکرده گردان «عبدالله عزام» لبنان? گروه تروریستی مرتبط با سازمان تروریستی القاعده و عامل حمله تروریستی به سفارت کشورمان در بیروت روز دهم دی ماه امسال توسط ارتش لبنان دستگیر شد.

دوماه پیش در حمله ای تروریستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، متاسفانه حجت الاسلام والمسلمین « ابراهیم انصاری» رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان به همراه چندین نفر دیگر به شهادت رسید.

«حسین امیرعبداللهیان» معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه نیز امروز در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا بر ضرورت حضور ایران در بازجویی «ماجد الماجد» سرکرده گردان عبدالله عزام و عامل جنایت علیه سفارت جمهوری اسلامی تاکید کرد.

امیرعبداللهیان افزود: ما از مجاری رسمی درخواست خود را به مقامات ذیربط لبنان اعلام کرده ایم.

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1331718009831732657



موضوع مطلب : هیات ایرانی به لبنان اعزام می شود

کد خبر : 1332520641806505507      تاریخ : شنبه 14 دی 1392 8:27

روزنامه خندان

تو نیکی می کن و در دجله انداز

طنز در روزنامه های کشور کم پیدا می شود و این یعنی روزنامه ها کم لبخند می‌زنند و آنها که روزنامه می‌خوانند هم به تبعیت از رسانه محبوب شان کمتر می خندند. حکمت ستون روزنامه خندان، در این است که طنز همه روزنامه های کشور را جمع کنیم و در جام جم آنلاین برسانیم به دست تان تا هر صبح، دستکم در اینترنت گردی روزانه، لبخندی روی لب تان بنشیند.

کیهان:بخاری (گفت و شنود)

گفت: شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارش سال گذشته میلادی آورده است؛ سال 2013 برای اوباما سالی سخت و همراه با ناکامی و شکست بود.
گفتم: خدا سایه رئیس جمهور آمریکا را کم کم از سر ملت آمریکا کم نکند!

گفت: در این گزارش آمده است که پروژه های داخلی اوباما با شکست روبرو شده و سیاست های خارجی او مخصوصا در منطقه خاورمیانه ناکام مانده است.
گفتم: یارو به فروشنده اتومبیل گفت؛ کولر این ماشین در تابستان، اصلا کار نمی کند و بنگاه دار گفت؛ در عوض بخاری آن در زمستان حسابی خنک می کند!

سیاست روز: تو نیکی می کن و در دجله انداز

جراید: بابک زنجانی برای پرداخت هزینه درمان دانش آموزان شین آباد اعلام آمادگی کرد.
خبر فوق یادآور کدام ضرب المثل شیرین فارسی است؟
الف) قرض که رسید به صد تومن هر شب بزن مرغ و پلو!
ب) تو نیکی می کن و در دجله انداز / خودم شیرجه می رم درش می آرم
ج) فلانی خیلی خوش پر و پاست ، لب خزینه هم می نشیند.
د) تو قاچ زین را بچسب.اسب سواری پیشکش!

فرمانده ناجا: «اسکانیا» بعد از یک نوع خودرو که اسم آن را نمی آورم، میزان تلفات جاده ای اش، دو برابر است.
جمله فوق یادآور کدام یک از گزینه های زیر است؟
الف) فرق کلاغ این است که یک بالش از آن یکی مساوی تر است.
ب) اسکانیا دو برابر از «پراید» کمتر حادثه آفرین است.
ج) یک پراید دارم که هر روز دو برابر «اسکانیا» تلفات جاده ای می آفریند. چرا دو برابر؟ پس چند تا؟!
د) سابقا ما جرات نداشتیم اسم «ناجا» را بیاوریم و به جایش از جمله «نیروی اسمش را نبر» استفاده می کردیم امروز فرمانده ناجا جرات نمی کند اسم «پراید» را بیاورد.

جمله زیر از کیست و در کجا مطرح شده است؟
به نظر بنده ما در تهران هیچ آلودگی هوایی نداریم و مزاحمتی در این زمینه وجود ندارد.
الف) رضا عطاران در سریال طنز خانه به دوش
ب) رضا شفیعی جم در سریال سیب خنده
ج) محمد رضا هدایتی در سریال شب های برره
د) عباس شیبانی در شورای شهر تهران

کاسبان تحریم
دزدان جامعه اند
و ترحم بر پلنگ تیزدندان
ستمکاری بود بر گوسفندان
شعر فوق از کدام یک از شاعران زیر است؟
الف) سهراب سپهری
ب) مریم حیدرزاده
ج) حیدر مریم زاده
د) محمدرضا خباز – نماینده مجلس – و سعدی شیرازی (محصول مشترک)

تهران امروز: وای من یا وای تو!؟

مدتی گم شد صدایت در پس سیمای تو

رفت،سیمای تو را پنهان کند آوای تو

بیشتر سیمای زیبایت ولی بر دل نشست

در کشاکش بین آوای تو و سیمای تو

گفته بودی چپ نخواهی زد ولیکن می زنی!

ای قبای پادشاهی راست بر بالای تو

چشم ما روشن!چه شد؟صد روز هم از دست رفت

روشنایی بخش چشم کیست خاک پای تو

آن چه اسکندر طلب کرد و ندادش روزگار

در لباس آبرو شد قصه ی حالای ما!!

گر چه خورشید فلک چشم و چراغ عالم است

قدر فانوسی نباشد در فروغ رای تو

آب حیوانت ز منقار بلاغت می چکد

زین سبب شکر نمی ریزد کسی در چای تو

با رسوم شرع و حکمت با هزاران اختلاف

باز هم صد مرحبا بر همت والای تو !

چپ نباید می زدی اما به هر علّت زدی

من نخواهم گفت هرگز ،کاش بودم جای تو!

انتهایش را نمی دانم چه خواهد شد ولی

رأی مردم در حقیقت بود بر مبنای تو

از پس امروز فردایی اگر باشد که هست

آن زمان فرقی ندارد وای من یا وای تو

روز ما شب نیست اما کمتر از آن نیز نیست

بی خبر هم نیستیم از قصه ی شب های تو

عرض شِکوه در حریم حضرتت محتاج نیست

چون موّجه می کند امروز را فردای تو !

نیست غیر از های و هویی در هیاهوی جهان

گاه دلخوش می شود هوی کسی با های تو

آسیاب دور گردون پنج روزی بیش نیست

نیست بازار سیاست گندم کالای تو

مشکل از «من»بود قبل از ما شدن،آیا نبود!؟

پس مواظب باش بوی «من» نگیرد «ما»ی تو

بو بگیرد می شود آغاز این بو از الف

می رود با پای «من»تا انتهای یای تو
 
قدس: مش غضنفر و کسادی بازار مسکن

یَک قومی دِرِم که بُنگاییه. یادُم میه ای یَرِگه ایقذَر پول دَرمیاوُرد که هَمِّشه تو بِیتَرین خِنه ها زندگی مِکِردُ مَقبولترین ماشینا رِ سِوار مِرفتُ گیرون ترین لباسایِ بَرِش مِکِرد.

عیالُمَم هَمِّشه ایرِ مِزد تو کِلّه یِ مویُ مُگُفتِگ یَرِگه بیبین ای چِقذَر پولدارِ یُ بِرِیِ عیالِش چی چیزا مِخِره. تا ایکه دیروز هَمی یَرِگه رِ تو خیابون دیدُم که داشت با یَک چَرخ لَخّه ای لِنگَک مِزدُ مِرفت.
پِرّیدُم جولو چرخِشُ گفتُم یَره واز ماشینات رِ گُذِشتی تو خِنه یُ عینِ خاریجیا بِرِیِ سِلامتیت دِری چرخ سِواری مُکُنی؟ گفتِگ یَرِگه اگِر ماشین مِداشتُم کِلَّم رِ خَر کِلَف زِده بود که تو ای هوای سرد با چَرخ ایوَر اووَر بُرُم.

گفتُم تو که هَمِّشه تو پول غُطّه مُخوردی، حالا چیکار رِفته که اَندِزه یَک ماشین گیریفتنَم پول نِدِری؟ گفتِگ بِرِیکه الان یَک چَنماهی مِره که بازار خِنه یُ زِمین خوابیده یُ هَم یَک مامِله یَم نَتِنِستُم بُکُنُمُ چارقُرونَم پول گیرُم نَیمَده. ایه که هَمَّش از جیب خوردُمُ الانَم دِگه هیچّه اَزو پولا که لوکّه کِرده بودُم نَمُنده.

حالا مو یِ مَش غضنفر موندُم چیکار مِرفت اگِر ای بازارِ زِمینُ خِنه هَمِّشه هَمیجور کساد مُموند تا هَم خِنه هایُ اجاره خِنه ها آرزون مِرفت، هَمَم ایقذَر بُنگا که تو شهر تارتُ پارتَن هَمَّشا جَم مِرفتُ بِجاشا نونواییُ بقّالی واز مِرفت.

شرق: روشنفکر خوب روشنفکر مرده هم نیست

امروزه پز روشنفکری، ژست ضدروشنفکری است. قبلا نشریات روشنفکری ما روشنفکری بود الان نشریات ضدروشنفکری ما روشنفکری است یا نشریات روشنفکری ضدروشنفکری درست معلوم نیست. روشنفکرها قبلا چپ بودند الان چپ ها معلوم نیست ضدچپ هستند یا راست عجیب.

زمان قدیم مد بود روشنفکرها را می گرفتند الان مد شده روشنفکرها را نگیرند، چنان نشریات روشنفکری یا ضدروشنفکری یا نشریات راست عجیب یا نشریات ضدچپ (ما نمی دانیم) به روشنفکران گیر دادند که گیر افتادند و خوددرگیری پیدا کردند البته قبلا روشنفکران را می گرفتند، الان آدم نمی فهمد آدم را گرفتند و سر کار گذاشتند یا راست راستی دارند جریان روشنفکری را با «وایتکس» می وایتکسند.  قدیم می گفتند «شما دیگه ما را نزن، خدا زده.»

الان روشنفکران می گویند «جناب، شما به ما گیر نده، مجلات به ما گیر دادند.» قدیم چیزهای زنجیره ای بود الان نثرهای زنجیره ای.  ما اول فکر می کردیم نزدیکی به کانون قدرت دلیل دوری از کانون روشنفکری است. منتها دلاوران برای اینکه هم به قدرت نزدیک باشند هم بتوانند پز روشنفکری بدهند، فاصله کانونی شان را عوض کردند تا کانونشان بیفتد روی هم.

الان هم قضیه را طوری تئوریزه کرده اند که وقتی دور قدرت می چرخند انگار دارند حرکت روشنفکری می زنند.   به طرف گفتند آرزویت چیست؟ گفت پایتخت ایران بشود شیراز تا ما هم بشویم بچه تهران. حالا حکایت فاصله کانونی دلاوران است. «محدب» هستند اما «مقعر» نشان می دهند.

در حال حاضر، دلاوران یا روشنفکر هستند یا راننده تاکسی. یعنی به یک همانی عجیبی رسیده ایم. راستش فرقی هم ندارد. چون ما همان چیزی را که توی تاکسی می شنویم، فرداش توی نشریات روشنفکری یا ضدروشنفکری (ما نمی دانیم) می خوانیم. ولی انصاف نیست بگوییم اصولا تحلیل های تاکسی و مترویی، جاندارتر از تحلیل نشریات مترویی و ترمینالی است.

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1332520641806505507



موضوع مطلب : تو نیکی می کن و در دجله انداز

کد خبر : 1331759242208707751      تاریخ : جمعه 13 دی 1392 17:33خشونت خانوادگی,گزارش هانریون

 

گزارش تکان دهنده در مورد خشونت خانوادگی

از نظر بسیاری از مردم خشونت خانوادگی یک پدیده ثانویه است که به خشونت فیزیکی گاه به گاه بدون هیچ عواقبی محدود است و تنها در شرایط افراطی می تواند مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که، شکایات بی شمار قربانیان و تحقیقات متعدد علمی ثابت می کنند که خشونت خانوادگی می تواند به شکل های مختلف انجام شده و بسیاری از زنان را در تمام قشرهای اجتماعی هدف قرار دهد. بدون پیشداوری ، گزارشی علمی در مورد این مساله با آمار به روز شده اروپایی ارائه می شود.

به گزارش جام جم آنلاین، خشونت خانوادگی یک معضل اجتماعی است که تمام کشورهای جهان کم و بیش با آن مواجه هستند. شاید فقط نوع خشونت در کشورهای مختلف می تواند تفاوت هایی با هم داشته باشد. با این حال،? گزارش هانریون در مورد عواقب خشونت های خانوادگی می تواند شامل همه کشورهای جهان شود.  

گزارش هانریون

به درخواست  وزارت بهداشت و معلولان فرانسه، یک گروه کارشناس تحت ریاست پروفسور روژه هانریون در سال 2001 گزارشی را در مورد خشونت خانوادگی منتشر کرد که این گزارش همواره به روز شده و ارزش خود را از دست نداده است.

ماموریت کارشناسان بررسی داده های موجود در مورد خشونت علیه زنان ، برآورد تاثیر خشونت ها به روی سلامتی فیزیکی و روانی قربانیان، ارائه پیشنهادهایی با هدف بهبود اطلاع رسانی و آموزش پزشکان در رابطه با خشونت های خانوادگی و پیشبرد روش های سریع و موثر رسیدگی به قربانیان بود. در نتیجه، این گزارش به صورت یک گزارش مرجع و نقطه ای برای آغاز اقدامات متعدد دولتی ، بنیادهای خصوصی و سازمان های غیردولتی نه تنها در فرانسه و بلژیک بلکه در سایر اروپا درآمد.

در سال 2001 این گزارش به این نتیجه رسیده بود که از هر 10 زن مورد پرسش قرارگرفته یک زن قربانی خشونت های خانوادگی بوده است. امروز از هر 5 زن اروپایی یک زن مشمول این معضل است!

امروزه، در فرانسه هر سه روز یک زن زیر ضربات کتک شریک زندگی اش کشته می شود!
 
 

در بسیاری از کشورها ، این خشونت بی جهت هنوز به عنوان حریم شخصی محسوب شده و مساله ای است که دور از چشم بیگانگان در داخل خانواده حل و فصل می شود. حتی در بلژیک هم اخیرا این پرونده ها بدون رسیدگی بایگانی نمی شوند. هنگامی که یک زن جرات می کند به شریک زندگی اش پاسخ منفی داده و از او شکایت کند، عامل خشونت در دادگاه های جزایی تحت تعقیب قرار می گیرد.

هر سال در بلژیک 3700 پرونده در ارتباط با خشونت های خانوادگی گشوده می شوند. امروزه، در فرانسه هر سه روز یک زن زیر ضربات کتک شریک زندگی اش کشته می شود!
 
وضعیت یک معضل اجتماعی

همه افراد در پیرامون خود زنی جوان یا میانسال ،فقیر یا ثروتمند را می شناسند که مچ دستش باند پیچی شده یا نشانه های کبودی روی چهره و بازوهایش مشاهده می شود و ناشیانه گاهی هم در حضور شوهرش ادعا می کند که به در برخورد کرده ، به زمین خورده است یا هنگام رسیدگی به گلدان های گل مجروح شده است. چند ماه بعد، مطلع می شوند که این زن طلاق گرفته است.

در نتیجه، برای بررسی گستردگی این معضل اجتماعی نیازی نیست که راه دوری را برویم. نویسنده مقاله می گوید:  از هر پنج زن بالای 40 سال که می شناسد دو نفر از آنها در جریان 10 سال اخیر قربانی خشونت های خانوادگی بوده اند. خوشبختانه در مورد آنها می توان گفت که خشونت ها بیش از چند ماه دوام نیاوردند زیرا در پی آن زن از شوهرش جدا شد یا شوهر او را رها کرد. به هرحال، زن ها طلاق گرفتند اما ناگزیر و برخلاف میلشان زیرا شوهرشان را دوست داشتند.

از سوی دیگر، مردهایی که هرگز در جریان یک جر و بحث از خود خشونت نشان نداده اند ناگهان به دلیل رفتار یا کلماتی به خشم آمده و به جای اینکه همسرشان را بزنند اشیایی را به اطراف پرتاب کرده یا شاید هم ضربات خود را به دیوار یا یک مبل کوبیده اند، یا برای اینکه زنشان را کتک نزنند تنها به تکان دادن او اکتفا کرده اند. در بهترین حالت ، مرد از خانه خارج می شود و در بدترین حالت می توان نتیجه را حدس زد. اینها نشانه های هشداردهنده بروز خشونت های خانوادگی هستند که باید فورا کنترل شده و مهار شوند.

این خشونت بی دلیل اگر کنترل نشود عواقب پنهان اما مسلمی دارد. این گونه خشونت، قربانیان را در یک شرایط روانی استرس زا و متضاد قرار می دهد؛ شرایطی بین عشق و کینه، پیوند و جدایی، زندگی مشترک و انزوا، شوهر و فرزندان و غیره، که گاهی به آن مشکلات اجتماعی – اقتصادی، مشکلات سلامتی، مشکلات اداری، از دست دادن درآمد و... افزوده شده و تصمیم گیری را دشوار تر می سازند.

در واقع، قربانی از خود می پرسد که برای حفظ زندگی مشترک، فرزندانش، رفاهش و گاهی تنها منبع درآمدش باید در خانه باقی مانده و اجازه تداوم این خشونت را  بدهد و این استرس روزانه را تحمل کند یا این که قید همه چیز را بزند. در این صورت تنها خواهد ماند و امکان دارد در صورت عدم اشتغال بی خانمان شود که باید تمام نگرانی ها و دردسرهای اداری را نیز به آنها افزود.

خشونت خانوادگی به یک مشکل اجتماعی تبدیل شده است که هنوز در بسیاری از موارد یک (تابو) یا مساله ای ناگفتنی است
 
 

پس از فوت یک شخص عزیز، طلاق دومین واقعه غم انگیز زندگی زوج ها است و از دست دادن کار در مقام سوم قرار دارد.

خشونت خانوادگی به یک مشکل اجتماعی تبدیل شده است که هنوز در بسیاری از موارد یک (تابو) یا مساله ای ناگفتنی است. به همین دلیل باید این معضل را مطرح کرد تا قفل زبان ها باز شده و تمام نقش آفرینان آن را از جمله مهاجمان بالقوه و قربانیان  ودر عین حال پزشکان را متوجه اهمیت این مشکل کرد تا بتوان به آنها در شناخت اتفاقاتی که می توانند ناشی از خشونت های خانوادگی بوده و بیماریهایی که از آن نشات می گیرند، کمک کرد.

عوارض فیزیکی و روانی

خشونت فیزیکی نسبت به زنان اغلب به صورت کبودی ها، خون مردگی ها، زخم های سطحی و شکستگی ها مشخص می شود که ناشی از ضربات دست است که به ویژه به چهره، جمجمه، گردن و پایین تنه وارد می آیند.

گزارش هانریون خاطرنشان می کند که خشونت های فیزیکی فقط به کتک زدن محدود نمی شوند و همراه با دشنام دادن، تهدید کردن بوده و اغلب به روابط جنسی اجباری منتهی می شوند. بنابراین حالت تنش، ترس و اضطراب در زنان کتک خورده از سوی مهاجمانشان ایجاد می شود که می تواند منجر به انواع گوناگون اختلال های روانی از جمله اختلال های  احساسی، روحی، افسردگی، اختلال در خواب، اختلال در تغذیه و غیره شود.

رسمیت یافتن جرم «خشونت روانی» در فرانسه

در آغاز ژوئن سال 2010 پارلمان فرانسه با اکثریت آرا یک لایحه قانونی در مورد تشدید مبارزه علیه خشونت نسبت به زنان را تصویب کرد که به ویژه در آن رسمیت یافتن «خشونت روانی» به عنوان یک جرم طرح شده است.

به رغم تصویب این قانون مشکل تشخیص مفهوم خشونت و اثبات آن وجود دارد.

جرم خشونت روانی به عنوان «موارد مکرر» که می توانند شامل خشونت های گفتاری یا سایر تهاجمات، وخامت شرایط زندگی که منجر به اختلال سلامت فیزیکی یا روانی شود تعریف شده است.
اثبات آن می تواند با ارائه مدارک الکترونیکی (پیام روی پاسخگوی تلفنی، ویدئو، پیامک، ایمیل و غیره) همچنین مدرک بسیار مستدل گواهی پزشکی صورت گیرد.
حداکثر مجازات این جرم سه سال زندان و پرداخت 75 هزار یورو جریمه تعیین شده است.

در فرانسه، از هر 80 هزار پیامی که هر ساله از سوی شماره تلفن پاسخگوی ویژه خشونت های خانوادگی دریافت می شوند 84 درصد مربوط به خشونت های روانی هستند.

براساس مدارک دولت فرانسه، بین سال های 2009 و 2010 میلادی 675 هزار زن قربانی خشونت ها شده اند. در سال 2007 میلادی 166 زن و در سال 2008 میلادی 158 زن بر اثر خشونت های خانوادگی جان خود را از دست داده اند. قتل در میان زوج ها حدود 20 درصد کل موارد قتل را تشکیل می دهند.

دادگاه های فرانسه در بین سال های 2005 تا 2008 به 59427 پرونده خشونت های خانوادگی رسیدگی کرده اند در حالی که تعداد افراد محکوم شده در رابطه با این جرم بین این سال ها از 10684 نفر به 16773 نفر افزایش یافته است.

کودکان هم قربانی هستند

در حدود 70 درصد موارد خشونت های خانوادگی در حضور کودکان انجام شده و در 10 درصد موارد آنها نیز مستقیما مورد خشونت قرار می گیرند در کودکان اختلالات فیزیکی و روانی مشابه آنچه در مادرشان بروز می کند، مشاهده می شود.

همان گونه که محققان خاطرنشان می کنند «خشونتی که کودک شاهد آن است همان تاثیراتی را به روی او دارد که به روی قربانی برجا می گذارد. این گونه کودکان مستعد ابراز خشونت هستند زیرا این تنها الگوی رفتاری است که می شناسند.

بنابراین در اغلب موارد، یک چرخه غلط از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. این مساله حتی شامل نوزادانی که متولد می شوند نیز خواهد شد و محققان تاکید می کنند بارداری یکی از دوره هایی است که زنان به ویژه مورد خشونت قرار می گیرند.

در واقع، گاهی شوهر دیگر همسرش را قبول ندارد، این نوزاد یا این زندگی خانوادگی را نمی خواهد، از سوی دیگر زن نیز به نوبه خود می تواند گاهی شوهرش را به حال خود رها کند تا اندکی بیشتر به خودش رسیدگی کند. این نکته هم وجود دارد که گاهی زن اخلاق و رفتارش را در دوران بارداری نسبت به شوهرش تغییر می دهد.

در عین حال، کودکی که متعلق به ازدواج قبلی زن و شوهر است می تواند منشا درگیری باشد، به ویژه  اگر این کودک از تربیت صحیحی برخوردار نبوده و نازپرورده باشد.

این رفتارهای اغلب ناخودآگاه بی آن که خشونتی در آنهاباشد می تواند در مرد آشوب هایی را ایجاد کند، زیرا احساس می کند به دام افتاده، مورد بی اعتنایی قرار گرفته، به حال خود رها شده یا از اداره اوضاع ناتوان است. همه اینها می توانند ریشه های درگیری هایی باشند که در نهایت به خشونت های زبانی یا فیزیکی منجر می شوند.

چهره مردان مهاجم و خشن

براساس گزارش هانریون 85 تا 95 درصد مردان مهاجم الکلیک (معتاد به الکل) هستند البته در گزارش های دیگری این آمار بین 54 تا 12 درصد متغیر است. در گزارش های دیگر، عوامل خشونت در مردان، ضعف جنسی، روان پریشی، انحراف های اخلاقی (12 تا 25 درصد) عنوان شده است. همین طور مردانی که در کودکی قربانی خشونت یا سوءاستفاده جنسی شده اند، در بزرگسالی خود به عامل خشونت مبدل می شوند.

هنگامی که این مردان خشونت نشان می دهند تنها همسرشان در معرض خشونت آنها نیست بلکه آنها کودکان خود را نیز هدف قرار می دهند. بسیاری از عوامل در گسترش خشونت موثر هستند.

مردانی که در کودکی قربانی خشونت یا سوءاستفاده جنسی شده اند، در بزرگسالی خود به عامل خشونت مبدل می شوند
 
 

گزارش هانریون خاطرنشان می کند: فرد مهاجم دارای هر گونه شخصیتی که باشد، برخی عوامل شناخته شده در بروز آن تاثیرگذار هستند: حسادت، جدایی، طلاق، بیکاری غیرمنتظره، تزلزل، بارداری یا تولد یک نوزاد.

52 درصد موارد خشونت در محیط های محروم رخ می دهند. این آمار به این مفهوم است که اقشار مرفه تر نیز عملا با این معضل دست به گریبان هستند. این خشونت همچنین در میان کارکنان بلندپایه نیز مشاهده می شود. به ویژه در میان مردان مستبد که مقام های فرماندهی دارند.

فقدان آموزش و گفتمان

به طور کلی، در زندگی زناشویی، خشونت نسبت به زنان اغلب ریشه در گذشته مردان و به ویژه در نوجوانی آنها و طرز تربیتشان دارد. شکاف میان زوج ها که در پی بروز خشونت روی می دهد نیز معمولا ریشه در آموزش زوج ها و فقدان گفتمان در آنها دارد. فقدان آموزش و گفتمان عوامل اغلب هشدار دهنده ای در بروز درگیری های بالقوه هستند.

در واقع، به جای یافتن راه حل و نوعی سازش برای اجتناب از درگیری، هر یک از زوج ها نارضایتی ها یا تذکراتی که نسبت به همسرش را دارد در خود نگه داشته و آشکار نمی کند زیرا از واکنش، رنجش یا از دست دادن او بیم دارد.

اما رفتاری این چنین به مراتب بدتر از صراحت گفتار است. زیرا عدم صراحت با زوج و خودداری از گفتمان با وی موجب می شود تا زوج ها مستقیما مسیری بن بست را در پیش گیرند. یکی از آنها نگرش انتقادی به دیگری داشته، در حالی که آن یکی تصور می کند همه چیز به خوبی پیش می رود و این وضع تا روزی که پیوند آنها از هم بپاشد، دوام خواهد داشت.

بالعکس، دادن تذکرات رنجش آور بی وقفه به همسر در عین حال به مفهوم این است که آنها با هم تفاهم نداشته و اگر دو طرف تغییری در رفتارشان ندهند، به طور قطع نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند. در این حالت بهتر است هر چه زودتر از یکدیگر جدا شوند، به جای این که این خشونت پنهان را خود تحمل کرده یا به دیگری تحمیل کنند و خطر درگیر شدن را به جان بخرند.

در جریان سال های 2000-1990 شمار مشورت های پزشکی در مورد خشونت خانوادگی سه برابر و در بین سال های 2001 تا 2007 دو برابر شده اند. این نشانه بسیار مثبتی از توجه افکار عمومی نسبت به معضل خشونت خانوادگی است.

در واقع، جوانان امروزی در مورد این مساله به مراتب از جوانان نسل قبل اطلاعات بیشتری دارند، زنان مصمم به صحبت کردن بیش از پیش در این مورد هستند. با این حال، هنوز موانعی وجود دارند که ناشی از سنت ها، فرهنگ و فقدان تخصص پزشکان هستند. همچنین ترس از شکایت از بیم خشونت بیشتر یا هراس برای از دست دادن ممر معاش در مورد زن هایی که کار نمی کنند از جمله موانع دیگری هستند که آنها را ناگزیر به سکوت می کنند.

منابع: گزارش هانریون، سایت وزارت بهداشت دولت فرانسه، سازمان عفو بین الملل.

مترجم: شباهنگ افتخار بنی هاشمی

      Share on Google+ 12 انتهای خبر :: کد خبر : 1331759242208707751



موضوع مطلب : گزارش تکان دهنده در مورد خشونت خانوادگی
شنبه 92 دی 14 :: 9:28 صبح ::  نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر

کد خبر : 1332542281182356626      تاریخ : شنبه 14 دی 1392 8:38حسین موسویان,محمود کریمی,اراذل و اوباش,علی مطهری,بابک زنجانی,رفع حصر سران فتنه

نبض سیاست

بازگشت موسویان به ایران

در حالی که ایرنا به نقل از حسین موسویان عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که بتازگی به کشور بازگشته، نوشته است آمده‌ام که در ایران بمانم، فارس هم به نقل از وی نوشته: برای عیادت مادرم به تهران بازگشته‌ام و مدت دو هفته در ایران خواهم ماند. هر دو خبرگزاری این مطالب را به نقل از موسویان در حاشیه مراسم یادبود مادر وزیر خارجه نوشته‌اند و ایرنا افزوده است که موسویان، از دو هفته پیش برای دیدن خانواده‌اش به ایران آمده است.

موسویان، دیپلمات پیشین هسته ای و معاون اسبق روحانی در شورای عالی امنیت ملی است که در سال های گذشته به اتهام جاسوسی مدتی بازداشت شد و پس از آزادی به آمریکا رفت و اکنون در این کشور زندگی می کند.

علی آبادی: احمدی نژاد بلندپرواز بود

محمد علی آبادی، عضو کابینه محمود احمدی نژاد در گفت وگو با نشریه مثلث، با بیان این که احمدی نژاد بسیار بلندپرواز بود، افزود: در این بلندپروازی پروژه هایی تعریف می شد که یا نمی شد انجام داد یا این که با ظرفیت های اقتصادی ما جور درنمی آمد. پروژه فقط کلنگ زدن نیست و نباید حجم وسیعی خارج از توان اقتصادی کشور را به یکباره صرف کرد.

به گزارش ایرنا، وی در این گفت وگو افزوده است: «ما نشمردیم چقدر پول داریم و بعد به اندازه آن پروژه تعریف کنیم؛ یعنی در واقع از توان اقتصادی خودمان ارزیابی نکردیم و آینده نگری در حوادث پیش روی کشور نبود.»

ماجرای مداح تهرانی و تیراندازی در اتوبان

در روزهای گذشته، برخی سایت ها اخباری مبنی بر درگیری محمود کریمی مداح معروف تهرانی با چند نفر در بزرگراه بابایی و تیراندازی وی در این حادثه منتشر کردند که البته روایت های مختلف، با یکدیگر متفاوت است.

خبر اولیه ای که از این ماجرا منتشر شد بدون ذکر نام مداح، اعلام کرده بود که وی ساعت سه بامداد روز پنجم دی در بزرگراه بابایی با یک خودروی 206 تصادف می کند که این ماجرا به مشاجره و درگیری لفظی می کشد و این مداح تهرانی، به سوی گلگیر خودروی مقابل که سرنشینان آن یک زوج بوده اند پنج گلوله شلیک می کند و بعد از شکایت سرنشینان 206 به کلانتری، مداح معروف در جلسه دادرسی حاضر نمی شود.

پس از انتشار خبر اولیه، سایت ندای انقلاب به نقل از یک منبع نزدیک به این مداح معروف با بیان این که این مداح، محمود کریمی بوده است، در خصوص جزئیات این اتفاق گفت: در این جریان سرنشینان چند خودرو با ویراژ دادن در اطراف خودروی حاج محمود کریمی، وی را مجبور به توقف در حاشیه بزرگراه می کنند.

وی ادامه داد: پس از توقف خودروی کریمی در حاشیه بزرگراه، سرنشینان خودروهای مزاحم پیاده شده و به سمت خودروی کریمی می روند و این مداح که همراه خانواده خود بوده، برای دفاع از خانواده و دور کردن اراذل و اوباش اقدام به شلیک هوایی می کند که این کار هم نتیجه نمی دهد و در نهایت کریمی یک گلوله به سمت لاستیک ماشین یکی از این افراد مزاحم شلیک می کند که این گلوله به گلگیر خودرو اصابت می کند و نهایتا اراذل و اوباش از اطراف ماشین کریمی فاصله می گیرند.

در حالی که پس از انتشار خبر اولیه این درگیری حرف و حدیث هایی در فضای مجازی درخصوص حمل سلاح از سوی این مداح منتشر شده بود، این منبع آگاه نزدیک به وی به ندای انقلاب گفت: محمود کریمی از سوی نهادهای ذی ربط دارای مجوز حمل سلاح است.

اعلام جرم دادستان علیه علی مطهری

دادستان عمومی و انقلاب تهران علیه علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی به دلیل اظهارات اخیرش اعلام جرم کرد.

به گزارش ایرنا، پرونده اعلام جرم دادستانی تهران علیه مطهری، به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده است.

اعلام جرم دادستانی علیه مطهری در ارتباط با نطق وی در جلسه یکشنبه گذشته مجلس بود که به مباحث حوادث پس از انتخابات سال 88 اختصاص داشت.

 آزادی زنجانی با ارائه وثیقه ممکن نیست

به دنبال انتشار برخی اخبار در ارتباط با احتمال آزادی بابک زنجانی با قید وثیقه، ایرنا به نقل از یک منبع آگاه نوشت که این میلیاردر، همچنان در زندان اوین خواهد ماند.

وی که نخواسته نامش فاش شود، تاکید کرده آزادی زنجانی با ارائه وثیقه ممکن نیست. بابک زنجانی، دوشنبه گذشته بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. دلیل بازداشت وی، داشتن پروندهایی در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت بوده که در حال رسیدگی است.

موضع شمخانی درباره رفع حصر سران فتنه

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره پرونده رفع حصر سران فتنه و اقدامات در این زمینه، گفته است: اجازه دهید چیزی نگویم؛ بنده آدم اقدام کردن هستم نه آدم حرف زدن.

سید محمد علوی، وزیر اطلاعات نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاری در این زمینه تاکید کرد: چه سران فتنه و چه هر فرد دیگری که خلاف کرده باشد، باید در محکمه عادله ای به اتهاماتش رسیدگی شود و برابر با جرمی که مرتکب شده، مجازات شود.

در همین حال سردار مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این که بنده دلایل متقنی دارم که حصر باید تشدید شود، تصریح کرد: دو ضلع از سران فتنه در حصر نیستند در حالی که باید می بودند و آنها دارند در خارج از حصر، فتنه را مدیریت می کنند.

به گزارش فارس، معاون ستاد کل نیروهای مسلح، ادامه داد: وزارت اطلاعات باید نسبت به فتنه های جدید مراقبت کند.

در همین حال محمدحسین صفارهرندی، درخصوص وعده های برخی نسبت به رفع حصر سران فتنه، گفته است: آنها در توهم هستند و راه به جایی نمی برند.

به گزارش مهر، صفارهرندی در پاسخ به این که گفته می شود شما یکی از گزینه های احتمالی ریاست سازمان صداوسیما هستید، پاسخ داد: این شایعه است.

اژه ای: انتقاد به عملکرد قوه قضاییه در پرونده مهدی هاشمی وارد است

دادستان کل کشور گفت: به نظر بنده دستگاه قضا در پرونده مهدی هاشمی می توانست بهتر و زودتر از این عمل کند و مردم می توانند این انتقاد را بر دستگاه قضایی داشته باشند، اما قوه قضاییه در حد مقدورات خود در بحث مهدی هاشمی کوتاه نیامده است.

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1332542281182356626



موضوع مطلب : بازگشت موسویان به ایران
کیوسک بین‌المللی «تابناک»
دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، تأیید هویت عامل حمله به سفارت ایران در بیروت، ادامه انتقادها از طرح سنای آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران و آزمایش نسل جدیدی از سپر دفاع موشکی در سرزمین های اشغالی برای مقابله با موشک های ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: 368700
تاریخ انتشار:14 دی 1392 - 09:00-04 January 2014
دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ
دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، تأیید هویت عامل حمله به سفارت ایران در بیروت، ادامه انتقادها از طرح سنای آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران و آزمایش نسل جدیدی از سپر دفاع موشکی در سرزمین های اشغالی برای مقابله با موشک های ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ

به گزارش «تابناک»، خبر دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، از جمله اخبار مهمی است که امروز در برخی مطبوعات و رسانه های بین المللی بازتاب یافته است. به نوشته خبرگزاری«ترند»، ولفگانگ ایشینگر، دبیر کنفرانس امنیتی مونیخ از ایران دعوت کرده تا هیئت عالیرتبه ای را برای شرکت در پنجاهمین دور این کنفرانس به آلمان اعزام کند. وی با بیان اینکه دعوت نامه ای رسمی در این زمینه برای ایران ارسال شده، گفته انتظار دارد محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و یا مقامی بالاتر از سوی ایران در این کنفرانس شرکت کند. قرار است این کنفرانس در روزهای 31 ژانویه تا 2 فوریه برگزار شود. 

دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ

تأیید هویت فرد بازداشت شده در لبنان به اتهام طراحی حمله به سفارت ایران در این کشور، موضوع دیگری است که در عرصه بین المللی بازتاب هایی داشته است. خبرگزاری کویت می نویسد ارتش لبنان تأیید کرده فردی که به تازگی به اتهام طراحی حمله به سفارت ایران بازداشت شده، همان ماجد الماجد، رهبر بریگادهای عبدالله عزام بوده است. در بیانیه ای که از سوی ارتش لبنان منتشر شده، آمده واحد اطلاعات ارتش این کشور یکی از افراد تحت تعقیب در ماجرای سفارت ایران را بازداشت و پس از انجام آزمایش های «دی ان ای» تأیید کرده که وی ماجد الماجد، تبعه سعودی است. 

دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ

اما در حالی که زمان برگزاری جلسه سنای آمریکا برای بررسی طرح تحریم های جدید ایران نزدیک می شود، مخالفت های بین المللی با این طرح نیز افزایش می یابد. در این زمینه، سایت خبری «نیشن»آمریکا با انتشار مطلبی از سناتورهای آمریکایی خواسته با وضع تحریم های جدید و تشدید فشارها علیه ایران، توافق حاصل شده میان ایران و گروه 1+5 را از میان نبرند. به عقیده نویسنده این مطلب، از آنجا که بدون هیچ تردیدی، وضع تحریم های جدید سبب از میان رفتن توافق و کنار کشیدن ایران از روند مذاکرات خواهد شد، تدوین این طرح و اصرار را بر آن را تنها می توان به عنوان تلاشی عامدانه از سوی نیروهای تندروی مخالف ایران به منظور از میان بردن چشم انداز هرگونه توافق ارزیابی کرد. 

دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ

در نهایت، خبرگزاری «رویترز» از آزمایش نسل جدیدی از سپر دفاع موشکی «پیکان» (Arrow) در سرزمین های اشغالی خبر داده که هدف از آن به زعم مقامات رژیم اسرائیل، مقابله با خطر بالقوه موشکی ایران، حزب الله و سوریه است. بخش عمده تغییرات به وجود آمده در این سامانه موشکی، با هدف اضافه کردن قابلیت از میان بردن موشک های بالیستیک با قدرت خروج از جو انجام شده است. مقامات اسرائیلی معتقدند ایران و سوریه از مدت ها پیش به توان ساخت چنین موشک هایی دست یافته اند و اخیراً این توانایی را در اختیار متحد خود، یعنی حزب الله لبنان نیز قرار داده اند. 



موضوع مطلب : دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ

کد خبر : 1331749372288681583      تاریخ : جمعه 13 دی 1392 17:13

 

زن جیب‌بر از مالباختگان مژدگانی می‌گرفت

زن تبهکار که با پس دادن مدارک قربانانیانش از آنها مژدگانی می گرفت ، پس از دستگیری به دهها فقره جیب بری در مترو اعتراف کرد.

16 آذر امسال، ماموران انتظامی مستقر در ایستگاه مترو امام خمینی (ره ) متوجه درگیری دو زن شدند که در بررسی اولیه ، یکی از این زن ها با طرح موضوع سرقت به شیوه جیب بری از آنها درخواست کمک کرد .

با انتقال این دو زن جوان به ایستگاه پلیس ، یکی از آنها در اظهارات خود عنوان داشت : در حال سوار شدن به قطار بودم که متوجه شدم این زن قصد دارد تا کیف پول مرا از داخل کیف دستی سرقت کند که با او درگیر شدم.

با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "جیب بری" و به دستور شعبه ششم بازپرسی دادسرای ناحیه 12 تهران ، پرونده برای رسیدگی در اختیار پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .

در اولین مرحله از آغاز تحقیقات ، هویت واقعی متهم به نام "یلدا . م"  25 ساله شناسایی شد که در اظهارات اولیه خود را به نام سحر حسینی معرفی کرده بود . یلدا  به عنوان یکی از مجرمان سابقه دار در زمینه جیب بری دارای سابقه بود.

همزمان با شناسایی هویت واقعی متهم ، کارآگاهان با بررسی یک دستگاه گوشی تلفن همراه به دست آمده در زمان دستگیری ، موفق به شناسایی یکی دیگر از مالباختگان زنی شدند که گوشی تلفن همراهش از سوی یلدا و به شیوه جیب بری ، در ایستگاه مترو و در همان تاریخ دستگیری متهم سرقت شده بود .

همزمان با شناسایی یلدا از سوی دو نفر از شکات ، زن جوان که چاره ای جز بیان حقیقت نداشت به دهها فقره "جیب بری" در داخل قطارها و همچنین ایستگاه های مختلف مترو شهر تهران اعتراف کرد  .

در ادامه رسیدگی به پرونده و در بازرسی از مخفیگاه "یلدا" در منطقه حصارک کرج ، علاوه بر کشف دهها کیف زنانه و مدارک شناسایی متعلق به افراد غیر کارآگاهان موفق به پیدا کردن یک لیست از اسامی افراد مختلف شدند .

با به دست آمدن لیست اسامی افراد و بررسی های بیشتر مشخص شد که این افراد همگی مالباختگانی هستند که مدارک شناسایی آنها سرقت شده و تصور می کردند که مدارکشان مفقود شده است. این افراد پس از حضور در پایگاه هفتم پلیس آگاهی و اطلاع از سارق بودن یلدا ، در اظهارات خود عنوان داشتند : تصور می کردیم که مدارک شناسایی ما مفقود شده و این زن در تماس تلفنی ، با طرح این موضوع که مدارک را پیدا کرده درخواست مژدگانی می کرد و ما نیز پس از پرداخت مژدگانی، مدارک را از وی تحویل می گرفتیم.

سرهنگ کارآگاه داوود فرد ، رئیس پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اعلام این خبر گفت : از تمام مالباختگان به ویژه مالباختگان زنی که بدین شیوه و شگرد ، در سطح ایستگاه های مترو مورد سرقت قرار گرفته اند دعوت می شود تا برای شناسایی متهم پرونده به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در میدان پانزدهم خرداد مراجعه کنند. (مهر)

      Share on Google+ انتهای خبر :: کد خبر : 1331749372288681583



موضوع مطلب : زن جیب‌بر از مالباختگان مژدگانی می‌گرفت
اندر احوالات بستک و دیگر شهرهای زلزله زده در کشورمان؛
اصل ماجرا شاید ریشه در این نکته ساده دارد که تاکید امدادگران برای توزیع اقلام حمایتی مانند چادر، بر نقاطی قرار گرفته که خرابی و ویرانی به بار آمده است و در این رهگذر کمتر توجه می‌شود (بخوانید توجهی نمی‌شود) که پس از زلزله و به مدد پس لرزه‌های به وقوع پیوسته که ادامه دار هم هست، دیگر کسی جرات نمی‌کند در منزل سالم مانده خود هم بخوابد و این امر به لحاظ عقلی چه بسا خلل ناپذیر هم می‌نماید.
کد خبر: 368708
تاریخ انتشار:14 دی 1392 - 08:14-04 January 2014
در حالی که مسئولان خبر از برپایی 2000 چادر امدادی برای زلزله‌زدگان بستک خبر می‌دهند، اخباری از این شهر به گوش می‌رسد که مطلوب نیست؛ آن هم در شرایطی که پس از صدور دستور مستقیم رئیس جمهور برای رسیدگی به مشکلات اهالی این خطه، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وی راهی منطقه شده و در آنجا حضور دارد.

به گزارش «تابناک»، به فاصله حدود دو روز از وقوع زلزله 5.5 ریشتری بستک (استان هرمزگان) و در شرایطی که زلزله‌های ریز و درشتی دیگر نقاط این استان را هم لرزانده و به رعب عمومی دامن زده و در شرایطی که نهادهای امدادی از برپایی چادرهای مرود نیاز در منطقه خبر می‌دهند، از برخی از روستای زلزله زده خبر می‌رسد که  هنوز هستند زلزله زدگانی که می‌بایست شب را تا صبح زیر آسمان خدا سرکرده و  با رنج بی مرهم ماندن دردهایشان سر کنند.

اصل ماجرا شاید ریشه در این نکته ساده دارد که تاکید امدادگران برای توزیع اقلام حمایتی مانند چادر، بر نقاطی قرار گرفته که خرابی و ویرانی به بار آمده است و در این رهگذر کمتر توجه می‌شود (بخوانید توجهی نمی‌شود) که پس از زلزله و به مدد پس لرزه‌های به وقوع پیوسته که ادامه دار هم هست، دیگر کسی جرات نمی‌کند در منزل سالم مانده خود هم بخوابد و این امر به لحاظ عقلی چه بسا خلل ناپذیر هم می‌نماید.

البته این جنبه ماجرا ممکن است از فاصله دور و دراز تا کانون رویداد قابل قبول به نظر برسد اما با حضور در بطن غائله، نه تنها قابل اعتبار نبوده، بلکه بتواند موجبات خشم عمومی را هم فراهم آورد؛ به ویژه در شرایط فعلی که آرامش خیال از ذهن ساکنان منطقه پرکشیده و فکر عاقبت اندیش هم در مقابل بحران حادث شده کم می‌آورد.

قانون نانوشته برای زلزله‌زدگانی که می‌بایست تا صبح در هوای سرد سر کنند!

اینجاست که اگر بگوییم شب نخست پس از زلزله، حدود پانزده هزار تن تا صبح در سرما مانده و در بی امکاناتی رنج کشیدند، به نظر ابعاد ماجرا آشکارتر از پیش خواهد شد. 

این آمار را یکی از خبرنگاران اهل بستک به «تابناک» می‌گوید که به زعم خودش هرچه پیشتر درباره اخبار وقوع زلزله در جای جای کشورمان و جهان شنیده و مایه خرسندی دانسته بود، با رویداد روز گذشته بستک و واکنش مسئولان امدادی، در ذهنش شکسته و فروریخته است.

او پس از آنکه شرح مختصری از آنچه در زلزله بر سر زندگی روزمره مردم می‌دهد –تا نشان دهد رعب و وحشت عمومی مردم از زلزله از کجا ناشی می‌شود،-، به هوای بارانی منطقه هنگام وقوع زلزله به عنوان مزیدی بر رنج مردم اشاره کرده و می‌گوید: 

"... حوالی ظهر بود که بخش های مختلف خبری با پوشش خبر زلزله بستک، شروع به انعکاس اخبار کردند. گرچه ما تا شب برق نداشتیم ولی دوستان از سراسر کشور تماس می‌گرفتند و می‌گفتند که در بخش‌های خبری دیده‌اند که انواع و اقسام چادر، پتو، موکت، بخاری، غذا و... دارد برایتان ارسال می‌شود.

این در حالی بودکه شب گذشته تنها چادر و آن هم در خود شهر بستک توزیع شد و البته به همه هم نرسید تا در روستاهای اطراف شهر که به کانون زلزله هم نزدیک بودند، بیش از پانزده هزار نفر، اعم از کودک تا بزرگ سال و مرد و زن دیشب را در هوای بسیار سرد به سر ببرند.

از آنجایی که پس لرزه ها همچنان ادامه دارد، مردم نمی‌توانند ریسک کرده و به داخل خانه هایشان برگردند؛ نکته دردآور اما اینجاست که چادر و پتو و موکت‌های بسیاری به بستک رسیده اما به نظر می‌رسد از ارسال این کمک ها به روستا ها، مخصوصا دو روستای بزرگ این منطقه یعنی "کوخرد" و "هرنگ" که همچنان هم درگیرپس لرزه هستند، خودداری می‌شود.

مسئولان در شبکه های مختلف حاضر می‌شوند و صحبت از خدمت رسانی کامل به مردم می‌کنند، اما ... هنگامی که می‌گوییم شما که چادر دارید، لااقل با دریافت شناسنامه به عنوان گرو به مردم چادر تحویل داده و بعد پس بگیرید، خیلی ساده به مردمی که هنوز از زلزله وحشت زده‌اند، می‌گویند بروید که زلزله تمام شده! 

مخلص کلام اینکه ... در این جور مواقع شما خودتی و خودت که باید به فکر پتویی یا پلاستیکی برای علم کردن چادری باشی، آن چادرهای هلال‌احمر برای ..."

قانون نانوشته برای زلزله‌زدگانی که می‌بایست تا صبح در هوای سرد سر کنند!

گلایه هایی از این دست، فارغ از آنکه بدانیم تا چه حد بر واقعیت منطبق یا مخالف با اوضاع منطقه است، به نظر به جنبه های تدبیر نشده زلزله بر می‌گردد؛ حکایت پس لرزه های پی در پی و ترس از ماندن زیر سقف که به نظر می‌رسد با اسکان موقت قابل رفع و رجوع باشد اما ظاهرا هرگز در اولویت های کاری مسئولان در این مواقع قرار نمی‌گیرد، ولو زلزله مهیب هم نبوده و کمترین خسارات جانی و مالی را به همراه داشته باشد.

گویی در گام اول امداد، زلزله زدگان به دو دسته تقسیم می‌شوند: آنهایی که خسارت یا خدای ناکرده داغ دیده اند و آنهایی که خسارتشان دیدنی نیست. به این ترتیب گروه اول مورد رسیدگی قرار گرفته و تلاش می‌شود دردشان مرهم گذاشته شود اما اوضاع گروه دوم به روال تلقی شده و به حال خود وا نهاده می‌شوند.

البته همه چیز به این سادگی هم نبوده و چه بسا قدر و اهمیتی که امدادگران برای دسته نخست قائل می‌شوند، به نسبت شرایط ایشان کم هم باشد ولی چه بسا بد نباشد که پس از سالها کار امداد و نجات، به ویژه در مقابل زلزله‌های ریز و درشتی که در کشورمان به وقوع می‌پیوندد، تدبیری اتخاذ کنیم که در خدمت رسانی به مردم زلزله زده پیشرفت نشان داده و حتی بتوانیم برای ترس عمومی نیز تدابیری ولو اندک ارائه هیم.

تدابیری مانند برپاکردن خوابگاه‌های بزرگ اسکان اضطراری می‌تواند  از جمله این اقدامات باشد که برای برپایی آن می‌توان به بسیج عمومی هم تکیه کرده و از تجربیاتی مانند برپایی تکایا و نذری پزی ایام محرم بهره گرفت ولی تاکنون بدان پرداخته نشده تا همچنان زلزله‌زدگان روزهای نخست را مجبور به سر کردن در هوای سرد شده و بعد گلایه سر داده و به مرور خدمت دریافت کنند تا این روند ثابت هر بار تکرار شده و اینگونه به نظر برسد که گویی با قانونی نانوشته مواجهیم!



موضوع مطلب : قانون نانوشته برای زلزله‌زدگانی که می‌بایست تا صبح در هوای سرد سر کنند!
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >