حامیان ولایت __ خادمین امت آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ صفحات وبلاگ
نویسندگان جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:7 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
طی هفتههای اخیر، تقابل آمریکا با روسیه بر سر مسئله اوکراین به اوج خود رسیده و هر روز اخباری مبنی بر اعمال تحریمهایی جدید از سوی واشنگتن علیه روسیه به گوش میرسد. اما به موازات روند تحریمها، برخی از تحلیلگران از احتمال تلاش آمریکا برای ضربه زدن به روسیه از طریق دیگر ابزارها سخن میگویند که اتحاد با عربستان سعودی یکی از این ابزارهاست.
کد خبر: 399026
تاریخ انتشار:18 اردیبهشت 1393 - 21:01-08 May 2014
طی هفتههای اخیر، تقابل آمریکا با روسیه بر سر مسئله اوکراین به اوج خود رسیده و هر روز اخباری مبنی بر اعمال تحریمهایی جدید از سوی واشنگتن علیه روسیه به گوش میرسد. اما به موازات روند تحریمها، برخی از تحلیلگران از احتمال تلاش آمریکا برای ضربه زدن به روسیه از طریق دیگر ابزارها سخن میگویند که اتحاد با عربستان سعودی یکی از این ابزارهاست.
به گزارش «تابناک»، هفته نامه روسی «آرگومنتی ای فاکتی» در مطلبی به بررسی راهبرد جدید غرب در قبال روسیه پرداخته و مینویسد غرب به منظور مجازات کردن روسیه حاضر است به وحشتناک ترین سلاح خود متوسل شود.
باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، به همین منظور به عربستان سعودی رفت و آنجا با ملک عبدالله گفتگوی جداگانهای داشت. تصمیم گرفته شده برای دومین بار در تاریخ، با تحریک سقوط قیمتهای نفت، روسیه را بی خون کرده و گلوی آن را به شدت بفشارند.
در ادامه این مطلب آمده است:
این طرح مبارزه غرب با روسیه است که متخصصین «نظریه توطئه» پیشنهاد میکنند. آیا این ادعاها بیاساس است یا اینکه مسکو واقعاً باید نگران توطئه خطرناک ریاض و واشنگتن شود؟ تا کنون فقط وقوع ملاقات باراک اوباما و ملک عبدالله واقعیت انکار ناپذیر تمام این داستان است. ناظران نتایج آن را به گونه های مختلف تعبیر میکنند.
برای مثال، ولادیمیر رزون مأمور سابق اداره کل اطلاعات شوروی که به غرب فرار کرد، میگوید: «اگر نفت عربی به بازار جهانی سرازیر شود، فروپاشی روسیه تا یک سال دیگر تضمین شده است». او سرنوشت اتحاد شوروی بعد از اعزام نیروها به افغانستان را یادآوری میکند: «رونالد ریگان، چهلمین رئیس جمهور ایالات متحده، مشاوران خود را گرد هم آورده و تصمیم گرفت عربستان سعودی را تحت فشار قرار دهد تا قیمتهای نفت را پایین آورد».
وی می افزاید: «آمریکا از اهرمهای نفوذ بر ریاض برخوردار بود، زیرا آمریکا به این کشور سلاحهای زیادی میفروخت و نیز دارایی عربستان سعودی را پیش خود نگه میداشت». عربها تولید نفت را افزایش دادند، نفت ارزان شد و اتحاد شوروی که تا آن موقع به درآمدهای نفتی وابسته شده بود، از این دنیا رخت بر بست.
یوگنی ساتانوفسکی، رئیس انستیتوی خاورمیانه به هفته نامه «آرگومنتی ای فاکتی» گفت: «باراک اوباما مانند هر شاگرد ضعیف مدرسه، سعی کرد مشق را از روی دفتر پرزیدنت ریگان کپی کرده و پادشاه فعلی عربستان سعودی را متقاعد کند کار 30 سال پیش را تکرار کند. ولی به باراک اوباما جواب رد دادند. اولاً، تجدید اتحاد کریمه با روسیه – بر خلاف عملیات شوروی در کشور اسلامی افغانستان – با منافع عربستان سعودی ارتباطی ندارد. ثانیاً، آمریکاییها با امتناع از بمباران ایران، دشمن قسم خورده عربستان سعودی و عدم صدور سامانههای موشکی به گروهکهایی که در سوریه با اسد میجنگند، ریاض را ناخرسند ساختند. ثالثاً، خود عربستان سعودی که هزینههای اجتماعی عظیمی تحمل میکند، تنها در صورتی که قیمت نفت حداقل 100 دلار بابت هر بشکه باشد، میتواند بودجه خود را درست تنظیم کند. آنها به چه مناسبتی باید قیمت نفت را پایین آورده و ورشکست شوند تا آمریکاییها بتوانند بازیهای ژئوپلتیکی خود را بکنند؟»
سعودیها واقعاً عادت دارند زندگی راحتی داشته باشند. قدرت خرید آنها به میزان 130% از روسها بالاتر است. صادرات نفت این کشور (که دارنده دومین ذخایر بزرگ نفت جهانی بعد از ونزوئلاست) سه چهارم درآمدهای بودجه را تشکیل داده و ثروت عظیم نخبگان این کشور را تأمین میکند. در حالی که خود پادشاه عربستان 89 سال دارد، ولیعهد و برادر کوچکتر او، پیرمردی 79 ساله است. وارث ولیعهد که جدیداً انتخاب شد نیز 69 سال دارد! دفتر سیاسی دوران برژنف در مقایسه با این گروه حکام سالخورده، دسته جوانان به حساب میآید.
گئورگی میرسکی، پژوهشگر ارشد انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بین الملل توضیح میدهد: «عبدالعزیز بن سعود در سال 1932 این کشور را ساخت که بعد از مرگ وی در سال 1953 پسرانش به نوبت به تاج و تخت میرسند. مشکل بتوان شمار کلی فرزندان او را حساب کرد. ابن سعود چهار همسر و صیغههای زیادی داشت. همه فرزندان پادشاه اول همراه با پسر عموها و دیگران خانواده بزرگ سلطنتی را تشکیل دادند. همه آنها سرمایههای عظیم، گاراژهای حاوی ماشینهای لوکس و غیره دارند. تصادفی نیست که یک جوک رواج دارد که شاهزادههای سعودی اتومبیل خود را هر موقعی عوض میکنند که جاسیگاری آن پر از ته سیگاریها میشود».
اما به هر حال، تلاشهای عربستان سعودی برای بی ثبات کردن اوضاع منطقه قفقاز شمالی در روسیه همچنان ادامه دارد. یک کارشناس میگوید: «بندر بن سلطان (رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی و سفیر سابق سعودی در ایالات متحده) در سال 2013 دوبار به مسکو آمده و سعی کرد پوتین را شانتاژ کند که اگر روسیه در مورد سوریه بازنگری نکند، سعودیها نمیتوانند امنیت بازیهای المپیک سوچی را تضمین کنند. بعد از آنکه بار اول به او پاسخ منفی دادند، عمل تروریستی اول در ولگاگراد رخ داد. بعد از آنکه بار دوم با او گفتگوی شدیدی کردند، در ولگاگراد عمل تروریستی دوم به عمل آمد. این کار از طریق نیروهای غیر قانونی داغستانی انجام شد».
البته چند هفته پیش، بندر را که واقعاً لجام گسیخته بود، از مقام رئیس سازمان اطلاعات برکنار کردند. در این شرایط، کرملین در انتظار حرکات خصمانه جدید از طرف شرق نیست و تبانی نفتی ریاض با ایالات متحده را هم باور نمیکند؛ زیرا در این صورت خود کشورهای عربی خواهند سوخت.
ولادیمیر پوتین در جریان برنامه مستقیم تلویزیونی خود با مردم خاطرنشان کرد: «ما با عربستان سعودی روابط بسیار نیکی داریم» و افزود که ملک عبدالله «شخصی بسیار عاقل با رفتار سنجیده است». به عقیده پوتین «دوستان سعودی ما نباید به ضرر روسیه رفتار کنند». ظاهراً رئیس جمهور روسیه میداند چه میگوید.
موضوع مطلب : آمریکا علیه روسیه با عربستان سعودی متحد میشود؟ جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:4 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
در حالی که با نزدیک شدن به پایان بازه زمانی شش ماهه توافق ژنو و بالا رفتن احتمال رسیدن ایران و گروه 1+5 به توافق جامع در موضوع هستهای، مقامات رژیم اسرائیل بار دیگر ادعاهای خود علیه ایران را شدت بخشیدهاند، یک مقام سابق این رژیم در مصاحبهای ادعاهای نتانیاهو را زیر سؤال برده و گفته، ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هستهای ندارد.
کد خبر: 398958
تاریخ انتشار:18 اردیبهشت 1393 - 15:18-08 May 2014
در حالی که با نزدیک شدن به پایان بازه زمانی شش ماهه توافق ژنو و بالا رفتن احتمال رسیدن ایران و گروه 1+5 به توافق جامع در موضوع هستهای، مقامات رژیم اسرائیل بار دیگر ادعاهای خود علیه ایران را شدت بخشیدهاند، یک مقام سابق این رژیم در مصاحبهای ادعاهای نتانیاهو را زیر سؤال برده و گفته، ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هستهای ندارد.
«یوزی الیام»، مدیر اسبق کمیسیون انرژی هستهای رژیم اسرائیل در گفتوگو با روزنامه «یدیعوت آحارانوت» گفته: «من مطمئن نیستم که ایران خواهان ساخت بمب باشد. به نظر من، صرف رسیدن به توانایی آستانهای هستهای برای تبدیل به یک قدرت منطقهای و ترساندن همسایگان برای آنها کفایت میکند». وی همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل را متهم کرده که برای پیشبرد مقاصد سیاسی خویش، اقدام به ایجاد ترس در میان افکار عمومی رژیم اسرائیل بر سر موضوع هستهای ایران میکند. وی در این زمینه میگوید: «نتانیاهو از تهدید هستهای ایران به منظور دستیابی به انواع مقاصد سیاسی خود استفاده میکند». الیام در ادامه با اشاره به تهدیدات رژیم اسرائیل، مبنی بر احتمال انجام حمله نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران، این تهدیدات را بیپایه خوانده و گفته، به ویژه با توجه به چالشهای موجود بر سر اقدام نظامی، چنین امری محتمل نیست. وی همچنین گفته، انجام حمله احتمالی، نتیجه عکس به بار خواهد آورد و سبب تسریع روند برنامه هستهای ایران خواهد شد. گفتنی است، مخالفت الیام با اقدام نظامی علیه تأسیسات هستهای، موضوع جدیدی نیست. وی در سال 2012 و در اوج بحثها درباره احتمال انجام چنین حملهای علیه ایران نیز مخالفت خود را با این موضوع نشان داشته بود. این مقام سابق اسرائیلی همچنین ضمن اشاره به موضوع مذاکرات هستهای ایران، نسبت به توافق مقدماتی هستهای ژنو ابراز خوشبینی کرده است، حال آنکه در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای ایران در وین، مقامات رژیم اسرائیل و به ویژه شخص نتانیاهو، بار دیگر ادعاهای خود علیه ایران را شدت بخشیده و مخالفت خود با هرگونه توافق هستهای میان ایران و 1+ 5 را اعلام کردهاند. به هر حال، این نخستین بار نیست که یک مقام یا کارشناس غربی یا اسرائیلی ادعاهای نتانیاهو درباره برنامه هستهای ایران را زیر سؤال میبرد. پیش از این و در مهمترین نمونه، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز در ارزیابیهای خود تأکید کرده بودند که ایران تاکنون هیچ کاری در راستای نظامی کردن برنامه هستهای ایران انجام نداده است. موضوع مطلب : مقام سابق اسرائیلی: نتانیاهو درباره ایران دروغ میگوید جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:3 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486786324111145619 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 15:14 بازدید:98 خطیب نماز جمعه تهران: از حقوقهای کلان بکاهید و بر حقوق های کم بیفزایید خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به وضع تورم کشور بیان کرد: دولت تدبیر و امید اعلام کرده که شیب تورم ملایم است؛ ما از مسئولین میخواهیم که این شیب را ملایمتر کنید و ضعیفان را مورد عنایت خود قرار دهید. از حقوقهای کلان کشور کاسته و دولت و مجلس کاری کنند که بر حقوق قشر ضعیف اضافه شود. آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه های سیاسی عبادی نماز جمعه تهران خطاب به دولت، وزارت ارشاد، وزارت علوم و مدیریت رسانه ها گفت: من به تمامی مسئولین هشدار می دهم مبادا نظام ما به نظام اخلاقی و فرهنگی زمان اصلاحات برگردد، مبادا اباهه گری در رسانه ها ترویج شده و دولت تماشاگر این موضوع باشد. وی با تاکید اینکه مبادا مبانی دینی زیر سوال رفته و در رسانه هایی که از بیت المال تغذیه می شوند، مدیرانی که در فتنه 88 نقش اساسی داشته اند به کار گرفته می شوند، گفت: سعی کنید رابطه شما با مراجع آسیب نبیند؛ زیرا مراجع نقد جدی دارند و شما باید به این نقدها توجه کنید. وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال فرهنگ و اقتصاد از سوی رهبر معظم اظهار داشت: فرهنگ اسلامی و ولایی باید تقویت شده و باور کنیم که اسلام توانست شاه را از کشور بیرون کند و تمامی بحران ها اسلام و ولایت بینی اسکتبار را به خاک مالیده است. آیت الله موحدی کرمانی با اشاره به اظهارات جان کری درباره نتیجه مذاکره با ایران گفت: اگر کری می گوید ایران باید تصمیم سختی بگیرد ما نیز به آمریکا می گوییم باید تصمیم سختی بگیرد تا مذاکره به جایی برسد. وی افزود: شاید کسی تصور کند که صحبت ای ما با آمریکا تند است، اما واقعیت است. موحدی کرمانی با اشاره به فرارسیدن ایام البیض ماه رجب گفت: جوانان و افراد مختلف در این ایام 3 روز در خانه خدا مهمان می شوند که جای قدردانی دارد. خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه دوم ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام علی (ع) به فرهنگ موجود در زمان این حضرت اشاره کرد و گفت: در آن زمان اکثریت مردم در جهل بودند، یعنی عوام جاهل و خواص دنیا پرست بودند و دنیاپرستان سعی کردند که مردم را به سمت کوری پیش ببرند. آیت الله موحدی کرمانی با بیان اینکه آدمیت احترام به حقوق همه انسان ها است، تصریح کرد: آمریکا به حقوق کسی احترام نمی گذارد و مغرور و متکبر است و با ریختن خون مردم مظلوم فلسطین، امنیت رژیم غاصب صهیونیستی را تامین می کند. وی با تاکید بر اینکه آمریکا استفاده از سلاح اتمی را برای خود تایید می کند، اظهار دشت: به آمریکابه دلیل دروغ و نقض پیمان هایش اعتماد نداریم، و رفتار آنها منطقی نیست. خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: تابع رهبر معظم انقلاب هستیم و همان طور که ایشان فرمودند که استفاده از سلاح هسته ای حرام است؛ به دنبال سلاح اتمی نیستیم حتی برای دشمنان مان. آیت الله موحدی کرمانی با بیان اینکه آمریکا برای حفظ منافعش حاضر به آتش کشیدن کشورهایی هم چون سوریه است، سوریه در حال پیروزی است و تروریست ها در حال نابودی هستند؛ از سکوت مجاکع بین المللی در برابر اقدامات تروریست ها تعجب کرده و متاسفیم. وی ضمن تبریک و تکریم سال روز فرمان تشکیل بسیج سازندگی توسط رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: به آسیب دیدگان حادثه رانش زمن در افغانستان که قریب به 2500 نفر هستند، تسلیت می گوییم.( باشگاه خبرنگاران) موضوع مطلب : از حقوقهای کلان بکاهید و بر حقوق های کم بیفزایید جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:2 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486760312604508319 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 14:44 بازدید:153 آیت الله جوادی آملی: جیب ملت باید پر باشد، کشور را نباید به افراد سفیه و بیعُرضه سپرد آیتالله عبدالله جوادی آملی تاکید کرد: جیب ملت باید پر باشد و برای این کار، امور مردم را نباید به افراد سفیه و بیعُرضه سپرد. این مرجع تقلید در پیام تصویری به همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمی شود. علاوه بر آن، باید درک کرد که مال در فرهنگ قرآن، ستون دین است و به دست مدیرانی باید سپرده شود که در اقتصاد مجتهد، در مدیریت مجاهد و با عزم ملی همراه هستند. آیت الله جوادی آملی افزود: اقتصاد مقاومتی از منظر دین در چند عنصر شامل معرفی مال، خطر فقر و راه تنظیم اقتصاد عاقلانه و عادلانه خلاصه می شود. وی با اشاره به آیاتی از سوره نساء افزود: مال، عامل قیام و قِوام یک ملت است و ملت اگر بخواهد قائم و مقاوم باشد چاره ای نیست که کیف و جیبش پر باشد؛ چراکه ملتی که دستش تهی است، از ستون محروم است، از قیام و مقاومت طرْفی نمی بندد و این مال است که عامل قیام یک ملت است. وی تصریح کرد:این ستون را نباید به دست لرزان افراد سفیه و بی عُرضه سپرد، آن مدیر سفیه و آن مدبّرِ لرزان، خود را نمی تواند تأمین کند، خودایستادگی را فرا نگرفته، چه رسد به این که بتواند ستون ملت و مملکتی را نگهداری کند. این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: مال، عامل قیام یک ملت است، آن کسی که سفاهت اقتصادی دارد، درایت اقتصادی ندارد، صلاحیّت آن را ندارد که مال را به دست او بدهند. اگر هم هوش اقتصادی دارد و لکن طهارت قُدسی و قداست عقل در او یافت نمی شود، او سفیه است. سفاهت در فرهنگ قرآن تنها در فقدان نظر نیست، بلکه بسیاری از افرادند که از نظر علمی، خردمند و پخته و فرهیخته هستند ولی از نظر عقل عملی سفیه اند، قرآن کریم کسانی را که راهی راه ابراهیم خلیل سلام الله علیه نیستند سفیه می داند. وی با اشاره به حدیث وَ مَنْ یَرْغَبُ عَنْ مِلَّةِ إِبْراهیمَ إِلاَّ مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ اظهار کرد: اگر این حدیث معروف در کنار آن آیه مشهور قرار بگیرد معلوم می شود که این ها دو قضیه مناسب اند یکی این که «العقل ما عُبد به الرحمن و اکتسب به الجنان»؛ عقل آن است که خدا عبادت شود و بهشت کسب شود. وی ادامه داد:عکس نقیض آن این است کاری که با آن نمی توان خدا را راضی کرد و ملت را خشنود کرد و بهشت را کسب کرد، این سفاهت است و این عقل نیست اگر عقل نبود، سفاهت هست پس مال، ستون یک ملت است؛ مدیر و مدبّرِ سفیه که نتواند خود را اداره کند، عُرضه حفظ این ستون را نخواهد داشت، ملّت موظف است این مال را به دست افراد سفیه نسپارد؛ آن کسی که فاقد دو عنصر محوری مدبریّت اجتهادی و مدیریت جهادی است، سفیه هست و ملت موظف است که مال را به دست او ندهد. جوادی آملی با اشاره به آیه 7 سوره حشر تصریح کرد: مال که ستون است باید خیمه ای را بر فراز خود افراشته نگه دارد که بتوان همه ملت را زیر پوشش این خیمه نگه داشت. دولت را دولت گفتند، چون تداول می شود؛ این تداول و این ثروت که دست به دست هم می گردد نباید در یک منحنی محدود دور بزند، باید در کل این مدار 360 درجه بگردد. مثل خونی است که باید جریان داشته باشد و اگر در یک منحنی خاص بگردد، بقیه از جریان این خون محروم باشند فلج هستند. وی افزود: ملت فقیر فلج است، ملتی که جیبش خالی است، کیفش خالی است، تهیدست است، بدهکار است، مدیون است، فلج است و ملت فلج قدرت قیام ندارد، چه رسد به مقاومت. وی یادآور شد: نظام تلخ کاپیتال غرب این طور است که «دُولَةً بَیْنَ الْأَغْنِیاءِ مِنْکُمْ»؛ نظام فروریخته سوسیال شرق از همین قبیل است که دولت سالاری است و ثروت دست دولت هاست، اما ملت از ثروت ملّی محروم هستند؛ در نظام سوسیال شرق، دولتی، ثروت را به دولت دیگر منتقل می کند می شود: «دُولَةً بَیْنَ الْأَغْنِیاءِ مِنْکُمْ» در نظام سرمایه داری کاپیتال غرب، ثروت و دولت را از دست یک سرمایه دار به دست سرمایه دار دیگر منتقل می کنند، این هم می شود و این که گفتند 99 درصد در برابر یک درصد، ممکن است بخشی از این ها اغراق و مبالغه باشد، ولی این خطر هست که اکثری از آن دولت کلان طرْفی نبستند. این مرجع تقلید در مورد سوره نساء در این باب گفت:پس برابر سوره «نساء» ثروتِ ملت، ستون آن ملت است و برابر سوره «حشر» ثروتِ ملت، خون ملت است اگر این ستون، زیر سقف باشد، همه را پوشش می دهد و اگر خون در تمام جامعه جریان داشته باشد هر کسی به اندازه ظرفیت و استعداد خود بتواند از آن طرْفی ببندد، این جامعه سر پا و زنده است. وی آملی اظهار کرد: مطلب بعدی خطر تلخ فقر است؛ مستحضرید که قرآن کریم از لوازم و ظرایف ادبی عرب بهره های فراوانی برده است و همراهان خود را آگاه کرد. کسی که گداست و چیزی ندارد به او نمی گویند فقیر، بلکه به او می گویند فاقد. یعنی مال ندارد. وی افزود: ملت تهیدست از حرکت و پویایی ایستاده است و محروم است، یک؛ در اثر شکسته بودن ستون فقرات، زمین گیر است و مبتلا به نشستن است، دو؛ از این جهت گفتند فقیر، بدتر از مسکین است. این تعبیرهای تند قرآن کریم که اگر ملتی دستش تهی بود، قدرت حرکت ندارد و ساکن است، اولاً؛ قدرت ایستادن ندارد و نشسته است، ثانیاً؛ برای همین جهت است؛ بنابراین اگر ملتی شغل نداشته باشد، بدهکار باشد، گرفتار بانک های ربوی باشد، این ملت هرگز قائم نیست، چه رسد به مقاومت، چه رسد به ایستادگی در برابر حوادث تلخ. این مرجع تقلید تاکید کرد: مطلب بعدی که قرآن کریم از این راه گوشزد می کند می فرماید: ملتی که سفره اش خالی است و بدهکار است و فرزند بیکار دارد و خودش هم بازنشسته است، این ملت دهنش به چاپلوسی باز است، هرگز اهل نقد نیست، هرگز اهل اعتراض نیست. وی گفت: کسانی که در این وزارتخانه ها تلاش و کوشش می کنند، می دانند معاونان آن ها با آن ها یک طور حرف می زنند، افرادی که در آبدارخانه هستند یک طور حرف می زنند، آبدارچی یک طور تملق می گوید، معاون یک طور سخن می گوید. کسی که دستش تهی است، زبانش به چاپلوسی بسته است، ممکن نیست ملتی تهیدست باشد، زبانش به اعتراض و نقد و پاسخ گویی و مسئله دانی و مسئله خواهی و طلب خواهی، باز باشد. دهن ملت وقتی فقیر باشد به چاپلوسی باز است، کمر او شکسته است. وی خاطرنشان کرد: خلاصه بحث اقتصاد مقاومتی آن است که مال، ستون مملکت است و اهل اختلاس و اهل رومیزی و اهل زیرمیزی و کسی که ضعف مدیریت دارد و کسی که توان آن را ندارد کشوری که یک درصد جمعیت دنیا را دارد. جوادی آملی با بیان این که «ملت را با شغل و کارگری و با مزدوری اداره کردن مکروه است» اظهار کرد: هرگز دین نمی خواهد ملت مزدور باشد. شما به کتاب های فقهی مراجعه کنید می بینید این باب را مرحوم صاحب وسائل در کتاب اجاره منعقد کرد که مکروه است انسان مزدور باشد، هر کس باید برای خود کار کند. تقویت تعاونی همین طور است، دامداری و کشاورزی همین طور است. وی تصریح کرد: این کشوری که هزارها هکتار همسایه دیوار به دیوار دریاست، وقتی علوفه را وارد می کند، این ملت هرگز توان مقاومت ندارد. وی گفت: مدیریّتِ منزّه از سفاهت، مدبریّتِ مبرّای از سفاهت، مدیریت و مدبّریتِ مبرّای از اختلاس و سرقت و رشوه و رومیزی و زیرمیزی، ملتِ منزّه از بانک ربوی- که «یَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا» - این ملت صد در صد مقاوم است، صد در صد قائم است. (ایسنا) موضوع مطلب : جیب ملت باید پر باشد، کشور را نباید به افراد سفیه و بیعُرضه سپرد جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:1 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486850387801106515 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 16:29 بازدید:121
توصیف کره شمالی از اوباما و واکنش کاخ سفید خبرگزاری دولتی کره شمالی در مطالبی، باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را «از نسل یک میمون سیاه بدجنس و حیوانی دورگه از نسلی نامشخص» خواند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه واشنگتن پست، خبرگزاری دولتی کره شمالی در مطالبی، باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را «از نسل یک میمون سیاه بدجنس و حیوانی دورگه از نسلی نامشخص» خواند. در این دو مقاله جداگانه، نویسنده کره ای، رئیس جمهور آمریکا را فردی توصیف می کند که «باید مانند یک میمون در حیات وحش آفریقا زندگی کند و از تکه نان هایی که گردشگران برایش می اندازند ارتزاق کند.» «شخص کثیف» و «فردی با کم ترین شباهت ظاهری به آدمیزاد» از دیگر توصیفاتی است که در این مقاله علیه باراک اوباما استفاده شده است. در این مقاله که جمعه هفته گذشته و در انتقاد به سفر دوره ای اوباما به شرق آسیا و بازدید وی از کره جنوبی منتشر شده، «پارک جیون های»، رئیس جمهور کره جنوبی نیز مورد فحاشی قرار گرفته است. کاخ سفید در واکنش به این دو مقاله، آنها را نوشته های طولانی و نژادپرستانه خواند و توصیفات به کار رفته در خصوص رئیس جمهور این کشور را «مشخصا زشت و نامحترمانه» خواند. ادعای یک صهیونیست در باره تأسیسات هسته ای ایران وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی که به واشنگتن سفر کرده، ادعاهایی را درباره برنامه هسته ای ایران در آستانه مذاکرات مطرح کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل روزنامه جروزالم پست، ایهود باراک در یک سخنرانی در موسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن مدعی شد گرچه تصور می شود که آمریکا طی سال های اخیر ضعیف شده باشد، اما هنوز هم می تواند با یک حمله، اقدام به نابودی تأسیسات هسته ای ایران کند. وی مدعی شد حمله به تأسیسات ایران حتی آسان تر از حمله به ذخایر سلاح های شیمیایی سوریه است. وی در ادامه ادعا کرد امریکا می تواند تنها در چند ساعت تأسیسات هسته ای ایران را از بین ببرد! نگرانی غرب از تروریستهای سوریه مقامات گروهی از کشورهای غربی و عربی به همراه ترکیه که در طول چهارسال اخیر از عناصر مسلح در سوریه به طور علنی یا پنهانی حمایت مالی و تسلیحاتی کرده اند، اکنون در بروکسل گردهم آمدند تا تدابیری را برای مقابله با بازگشت این عناصر به کشورهایشان اتخاذ کنند. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، مقامات 9 کشور اروپایی به همراه نمایندگانی از آمریکا، ترکیه و چند کشور عربی در تلاش برای ممانعت از عزیمت افراط گرایان به سوریه و بازگشت آنها از این کشور، در بروکسل گردهم آمدند. مقامات 9 کشور اروپایی از جمله بلژیک و فرانسه با نمایندگانی از آمریکا، ترکیه، مغرب، اردن و تونس در بروکسل گردهم آمدند تا برای جلوگیری از حرکت عناصر افراطی به سمت سوریه تدبیری بیاندیشند. به گفته "ژولیه ملکویت" وزیر کشور بلژیک، مسئولان این کشورها نگران هستند که مبادا اتباع آنها که اغلب جوان هستند و برای جنگ به سوریه رفته اند؛ درحالی به کشورشان بازگردند که بر شدت اعتقادات افراطی آنها افزوده شده باشد و دست به حملات تروریستی بزنند. وی با اشاره به وجود گروههای افراطی مرتبط با القاعده در سوریه، افزود: این مساله یک مشکل داخلی نیست بلکه مشکل بین المللی است که دامن گیر چندین کشور شده است. ماجرای جلوگیری از سخنرانی سید حسن خمینی ماجرای جلوگیری از سخنرانی سید حسن خمینی نوه امام (ره) در دانشکاه بروجرد،در حالی در برخی رسانه ها مطرح شد که معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: آغوش مردم لرستان همواره برای حضور حجت الاسلام سید حسن خمینی باز است و همچون نگینی ارزشمند مورد استقبال مردم با تفکرات مختلف قرار می گیرد. سید سعید شاهرخی ادامه داد: برنامه حضور حجت الاسلام سید حسن خمینی در دانشگاه بروجرد بنابر دلایلی که رئیس این دانشگاه اعلام کرده است، لغو شد؛ این در حالی است که به زودی همایش تبیین شخصیت امام خمینی (ره) در بروجرد برگزار می شود. معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه ما باید از هرگونه حاشیه سازی و فضاسازی در استان لرستان پرهیز کنیم، اضافه کرد: این حاشیه سازی ها موجب کُند شدن روند توسعه این استان می شود، بنابراین از هرگونه حاشیه سازی اعلام انزجار می کنیم. دانشگاه دولتی آیت الله بروجردی (ره) شهرستان بروجرد نیز در بیانیه ای خبر هرگونه تجمع احزاب و گروه های سیاسی در مقابل این دانشگاه را تکذیب کرد. در این بیانیه آمده است: با توجه به اینکه بعضی از سایت های خبری موضوع تجمع و اعتراضات را جلوی دانشگاه مطرح کرده اند، به استحضار می رساند،این خبر کذب محض است و صحت ندارد و با صراحت تمام ذکر می شود که هیچ گونه تجمعی در شهر و جلوی دانشگاه در اعتراض به حضور نوه عزیز حضرت امام بزرگوار (ره) اتفاق نیفتاده است. عارف هماهنگ کننده اصلاح طلبان رییس جبهه اصلاح طلبان، دیدارها و نشست های اعضای این جبهه را با «محمدرضا عارف» بسیار مثبت خواند و گفت: آقای عارف، نقش پیوند دهنده و هماهنگ کننده را میان اصلاح طلبان دارد و مطرح شدن موضوعاتی نظیر سرلیستی وی برای انتخابات آتی مجلس، انحرافی است. «محمد جواد حق شناس» در گفت و گو با ایرنا درباره جزییات آخرین دیدار اعضای جبهه اصلاح طلبان با محمد رضا عارف که در هفته جاری انجام گرفت، گفت: دیدارهای جبهه اصلاح طلبان با عارف به صورت دوره ی برگزار می شود و از نظرات وی بهره لازم را می گیریم. وی ادامه داد: در دیداراخیر موضوعاتی نظیر انتخابات آینده، دغدغه های اصلاح طلبان و ساز و کار مناسب برای کمک به دولت تدبیر و امید بررسی شد. رییس جبهه اصلاح طلبان، نبود نشاط سیاسی و عدم فعالیت اصلاح طلبان در استانها را یک از دغدغه های مطرح شده از سوی عارف بیان کرد و گفت: بدلیل وجود برخی مدیران میانی که از گذشته برجا مانده اند، فضای کافی برای نشاط سیاسی پدید نیامده و دکتر عارف در دیدار با اعضای جبهه اصلاح طلبان بر آن تاکید داشته و خواستار کمک مسوولان دولت بوده اند. موضوع مطلب : توصیف کره شمالی از اوباما و واکنش کاخ سفید جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:1 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486715999373551559 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 13:52 بازدید:120 حق شناس: از فضای نقد در جامعه راضی نیستم زاکانی: رییس جمهور عصبانی است برنامه دیروز امروز فردا، شب گذشته با حضور علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و محمدجواد حقشناس فعال اصلاحطلب با موضوع فرهنگ نقدپذیری؛ بایدها و نبایدها از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت.حقشناس در این برنامه گفت:به کار بردن کلمه بیسواد برای منتقدان را نمیپسندم. حق شناس در ابتدای این برنامه با بیان اینکه انقلاب ما مبتنی بر نقد بود، اظهارداشت: اما به دلیل برخی مشکلات مثل جنگ و تفسیرهای غلط مسئولان موقعیت نقد روز به روز ضعیف شده و از فضای نقد در جامعه راضی نیستم. زاکانی نیز در ابتدای این برنامه درباره فضای نقد در فضای امروز جامعه تصریح کرد: در ادبیات دینی ما تأکید و تأیید بر نقد و عیب جویی درست است؛ حضرت علی(ع) خطاب به کارگزاران فرمودند برگزیده ترین افراد آنها هستند که عیب تو را به تو می گویند؛ وقتی بحث نقد و نقادی را مطرح می کنیم باید از شرایط مطلوب شروع کرد. وی ادامه داد: نقدی مطلوب است که از سر دقت، عالمانه، مشفقانه و از سر دلسوزی برای رفع یک مشکل بیان شود و در کنار آن زیبایی ها را هم ببیند و پیام اجتماعی اش امیدواری باشد نه ناامیدی؛ درواقع از دل آن کینه و سیاه نمایی بیرون نیاید، در مقابل کسی که از او نقد می شود نقدپذیر بوده و سعه صدر داشته باشد و خود را در مقام اصلاح ببیند. نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه وقتی این دو نکته کنار هم قرار گرفت کسی که نقد می کند و کسی که نقد را می پذیرد هر دو در جهت اصلاح جامعه حر کت می کنند، یادآور شد: بنده فضای موجود را نمی پذیرم چراکه فضای غیرمنطقی حاکم است؛ کشور ما در بین کشورهای در تلاطم منطقه جزیره باثباطی است و این آرامش به دلیل اسلام، هدایت های امام(ره) و مقام معظم رهبری، صبر و تحمل مردم و عمل صالح مسئولان از هر گروه و قشر است که ما را ممتاز کرده است. وی اضافه کرد: اما علی الظاهر نمی خواهیم بپذیریم و در شرایط منطقی دست به دست هم دهیم و در خدمت مردم باشیم؛ احساس می کنم کسانی که نقد می کنند و کسانی که باید نقد را بپذیرند کمی عصبانی و بی تحمل هستند و به یکدیگر پرخاشگری و همدیگر را تحقیر می کنند. زاکانی با بیان اینکه وقتی راجع به ژنو نقدهایی صورت گرفت و کسانی که نقد کردند متهم به بی سوادی شدند شروع نامطلوبی بود، افزود: درحالی که باید در ابن عرصه به عنوان کسی که امانت دار مردم هستیم فکر کنیم فرصت خوبی در دست دولت و مجلس است و باید به مردم خدمت کرد. حق شناس در ادامه برنامه در پاسخ به این سؤال که آیا شما هم نقطه آغاز را بحث توافق ژنو می دانید؟ گفت: مسائل اجتماعی امکان اینکه برش بخورد و مثلاً یک اتفاق هفته پیش شکل گرفت و روی آن تمرکز کنیم به این سادگی نیست؛ جامعه ای که در حرکت است مطمئنا مباحث به شکل علت و معلولی همین طور پیش می آید و خود را به مرزهای زمان رسانده و به آینده منتقل می شود. این فعال اصلاح طلب ادامه داد: چرا عصبانیت؟ وقتی که نقد یک هدیه است؛ قطعاً کسی از یک هدیه عصبانی و دلخور نمی شود اما به خاطر همین پیچیدگی مباحثی شکل می گیرد؛ یکی از شرایط اصلی نقد این است که نقطه ای را که تأکید می کنید باور داشته باشید، آیا منتقدینی که با عصبانیت فضا را در اختیار می گیرند رطبی نخورده اند که منع رطب می کنند؟ وی با تأکید بر اینکه موعظه، حسنه و جدال حسنه معیارهای کلی است، یادآورشد: منتقدینی در مجلس هستند و جریان خاصی از آنها حمایت و تندتر از بقیه عمل می کنند که نهایتاً ماجرای دلواپس ها را مطرح کردند. حق شناس با طرح این سؤال که آیا اصلاً فضایی برای نقد هست، اظهارداشت: عده ای نقد را برای خود یک حق طبیعی می دانند اما برای طرف مقابل میوه ممنوعه؛ و به همین دلیل است که شاید جامعه نسبت به این نقدها باور پذیر نمی شود. زاکانی در ادامه برنامه تصریح کرد: نمی خواهم دولت را محکوم کنم این یک اصل دو طرفه است و هر دو را دعوت به خویشتن داری می کنم که آرامش جامعه را پاس بدارید. دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی خطاب به منتقدین گفت: کسی که نقد می کند حتماً باید نقد عالمانه، دقیق، منصفانه و مشفقانه کند و در جهت اصلاح بوده و با تأنی آن را بیان کند؛ نکته دوم اینکه نقاط مثبت و منفی را با هم ببیند و پیام اجتماعی اش سیاه نمایی نباشد و سوم اینکه علاوه بر نقد راهکار ارائه دهد و در مسیر اصلاح گام بردارد. وی با بیان اینکه در حال حاضر چون دولت مورد نقد است 3 نکته مطرح است که آقای رئیس جمهور به آن دقت کند، افزود: خود آقای رئیس جمهور کمی عصبانی است، بنده وی را دعوت به حفظ آرامش و رعایت حقوق منتقدین می کنم، تا نگاه از بالا به پایین صورت نگیرد، نباید دیگران را بی سواد بخوانند. زاکانی با تأکید بر اینکه دولت و آقای رئیس جمهور باید توجه کنند نقدکننده ها همه یک سلیقه ندارند، گفت: دانشگاه، حوزه و ... را نباید در یک سلیقه خاص دانست و اینکه آقای حق شناس همه را داخل مجلس و در یک اقلیت ببینند، درست نیست. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه رئیس جمهور و دیگران از ظرفیت های نظری و عملی منتقدان بهره بگیرند و پاسخگوی منتقدان باشند، اظهارداشت: اطرافیان رئیس جمهور نیز باید اطلاعات صحیحی را به رئیس جمهور و یا مقام مسئول برسانند، رئیس جمهور را از مردم جدا نکنند و نگاه قبیلگی نداشته باشند. وی در ادامه سخنان خود گفت: به بنده گفتند دلواپس هستید و من گفتم بله دلواپسم؛ بیش از همه آقای ظریف و تیمش باید دلواپس باشد چون با یک تیم دشمن و جنایتکار روبه رو است و هر لحظه ممکن است خوی سلطه گری اش گل کند یا با بهانه جویی مسیر را بنا به خواست خود پیش ببرد. حق شناس هم با بیان اینکه قطعاً من هم دلواپس هستم اما از جنس دلواپسی دوستان نیست، افزود: معتقدم پرونده هسته ای ایران بسیار مهم است و در 35 سال بعد از انقلاب نظام سیاسی با آن درگیر بوده و تمام آحاد کشور را با خود گره زده است؛ دلواپس کلیت نظام، انقلاب و 75 میلیون ایرانی هستیم که لحظات حساسی را طی می کنند. حق شناس در پاسخ به این سؤال که اینکه کسی که نقد کند باید شناسنامه داشته باشد منظور حزب و گرایش سیاسی اش است؟ اظهارداشت: در رابطه با نقد سازوکار مناسب این نظام در قانون اساسی 34 سال پیش تعیین شده و کار ویژه احزاب یک بخش نهادسازی بوده و یک بخش هم این است که احزاب خارج قدرت، قدرت را نقد کنند و به بیان آراء از طریق مطبوعات کاملاً توجه شده است. وی ادامه داد: طبیعی است در یک فضای کلان عده ای می گویند نظر مردم این است؛ وقتی مجموعه ای مدعی نظر مردم می شوند آیا ما باید بپذیریم این گروه و مجموعه مدعی نظر مردم نسبت خود را با نظر مردم وزن کشی کنند.درسال 92 دیدگاهی که منتقد دولت است 4 میلیون رأی آورد و در مقابل آن 18 میلیون؛ یکی از مهمترین مباحث در فضای انتخابات هم بحث سیاست خارجی بود. زاکانی در ادامه این برنامه یادآور شد: آیا می شود بخشی از جامعه را از مردم جدا کرد؟این ها هم بخشی از مردم هستند؛ اصل 8 قانون اساسی که امر به معروف و نهی از منکر را حق مسلم می داند می گوید مردم به مردم، مسئولان به مردم و مردم به مسئولان باید نسبت به این امر توجه داشته باشند و معتقدم مهمترین بخش امر به معروف و نهی از منکر مردم به مسئولان است، نمایندگان مردم قسم خورده اند همان طور که رئیس جمهور قسم خورده است. وی خطاب به حق شناس گفت: تناقضی در حرف شما وجود دارد، که مردم را از نمایندگان، اساتید دانشگاه جدا می کنید؛ فقط 4 میلیون نبود بسیاری از کسانی که به نامزدهای دیگر رأی دادند دل نگرانند و بسیاری از کسانی که به آقای روحانی رأی دادند دل نگرانند و خود آقای روحانی باید دل نگران تر از همه باشد، به فضای واقعی جامعه بیاییم و خود را دچار شعار زدگی نکنیم. حق شناس درباره اینکه چرا منتقدان بی سواد خطاب شده اند، افزود: تعدادی از نمایندگان مجلس طرحی امضا کردند که به جای ان پی تی، ام پی تی نوشته شده است و رئیس جمهور در آن مقطع در دانشگاه مطرح کرد و از اساتید دانشگاه خواست که در این موارد مشارکت کنند. زاکانی در واکنش به اظهارات حق شناس گفت که این توهین به نمایندگان مجلس است. حق شناس با بیان اینکه بنده خود کلمه بی سواد را برای منتقدان نمی پسندم، افزود: آقای رئیس جمهور اول باید فضای دانشگاه را برای نقد آماده کند؛ در دانشگاه بروجردی بروجرد همایشی یا عنوان اندیشه های امام(ره) با دعوت از آقایان دری نجف آبادی، محلاتی و سید حسن خمینی قرار بود برگزار شود اما برخی اعتراض کردند که اگر نوه امام بیاید بر هم خواهیم زد و دانشگاه هم چون دعوت کرده بود در نهایت همایش را لغو کرد. زاکانی در ادامه اظهارداشت: دور از ذهن است که دانشگاه سیدحسن خمینی را دعوت کند بعد بخواهد لغو کند اما از این طرف ده ها سخنرانی را لغو می کنند؛ آقای رئیس جمهور باید فضا را باز کند؛ الان دبیرخانه شورای امنیت ملی می گوید من نماینده که باید با مردم حرف بزنم، سخنی نگویم؛ درباره مسائل مختلف مثل کرسنت و ... به رئیس مجلس، معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهور مراجعه کردم اتفاقات تلخی می افتد اما اصلاً مانع از این هستند کسی حرف منطقی بزند نه اجازه می دهند به خودشان بگوییم و نه بیان منطقی برای جامعه داشته باشیم. حق شناس در پاسخ به این سؤال که آیا برخورد رسانه های همفکرتان را در برخورد با همایش دلواپسیم درست دیدید، افزود: ما از نقد استقبال می کنیم، این دوستان 8 سال در مجلس بودند چه شده که در این 8 ماه دلواپس شده اند؟ دلواپسی هایی که در 8 سال گذشته بوده مورد بررسی قرار گیرد؛ اصلا مشکلی در رابطه با نقد وجود ندارد کسانی که دلواپس هستند دلواپسی خودرا مطرح کنند اما در سایر موارد هم باشد. حق شناس در رابطه با مستند من روحانی هستم نیز اظهارداشت: البته بنده فیلم را ندیدم اما در گفت وگویی به آن اشاره کردم بحث شناسنامه دار بودن به این برمی گردد کسانی که این مجموعه را ساختند خود را معرفی کنند. زاکانی با بیان اینکه آقای حق شناس فیلم را ندیده اما درباره آن اظهار نظر کرده و این درست نیست، افزود: خیلی زشت است فیلمی که ندیده ایم درباره آن اظهارنظر کنیم؛ این سی دی را یک جمع دانشجویی درست کردند که مستند و دقیق و بر اساس استنادات است، اینکه رئیس مجلس اشکال گرفته و گفته دروغ است که آقای رئیس جمهور در مک فارلین نقش داشته چرا آقای روحانی وقتی کتاب آقای هاشمی چاپ شد همان موقع اصلاح نکرد؟ امروز نمی شود به آن دانشجو اشکال گرفت و باید به کسی که خاطرات را نوشته اشکال داشت. حق شناس هم با بیان اینکه اشکال هم وارد نیست شاید هاشمی درست بگوید، افزود: یا آقای هاشمی و یا آقای روحانی باید بگویند که درست نیست نفر سومی نمی تواند ورود کند. زاکانی خطاب به حق شناس گفت که آیا حق سواد به ما می دهید که ما کتاب فارسی را بخوانیم و یک عده دانشجو کتاب بخوانند و فیلم بسازند؟ حق شناس گفت: اگر هاشمی تکذیب نکند طبیعتاً حرف آقای هاشمی درست است زمانی که آقای روحانی تکذیب نکرده باشد. زاکانی خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای لاریجانی که می گویید دروغ است این کتاب آقای هاشمی، ناراحتی ندارد. حق شناس هم خطاب به زاکانی گفت: من با شما موافقم. زاکانی همچنین یادآورشد: بنده هم گفته ام در 23 تیر خیلی ها حاضر نشدند صحبت کنند اما آقای روحانی آمد و سخنرانی خوبی کرد و از وی تعریف کردم حال ممکن است کسی از گذشته اش پرهیز داشته باشد اما ما وظیفه داریم تاریخ شفاهی را بیان کنیم؛معتقدم بزرگترین جفا در حق این دانشجویان شد. وی خاطرنشان کرد: سال 77 وقتی شهردار تهران محاکمه شد آقای سید نظام موسوی شاهد هستند یک عده جلوی سردر دانشگاه آمدند با چاقو به خانم هایی که طرفدار شهردار تهران بودند حمله کنند و ما جلوی آنها ایستادیم که نگهبان ها آمدند و چاقو را از دست آنها درآوردند چند لحظه بعد همین افراد در خیابان 16 آذر شعار دادند امیرکبیر ایران، این یعنی اینکه خیلی مواقع مظلوم نمایی می کنند و این به خاطر این است که با مردم رو راست نیستند.(فارس) موضوع مطلب : زاکانی: رییس جمهور عصبانی است جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 6:0 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486827388981515326 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 16:02 بازدید:259 در برنامه شناسنامه مطرح شد روایت دستجردی از اختلافاتش با احمدی نژاد وزیر بهداشت دولت دهم با بیان دلایل اختلافاتش با احمدی نژاد گفت: من آمده بودم که خدمت کنم نیامده بودم که بروم. یعنی بنا داشتم تا آخر بمانم و سعی هم میکردم از درگیریها تا حدی فرار کنم. مرضیه وحید دستجردی با حضور در برنامه تلویزیونی شناسنامه در پاسخ به این سؤال که آیا نخستین بانوی وزیر در جمهوری اسلامی بودن، برای اینکه شما پاسخ مثبت به پیشنهاد پذیرش وزارت بهداشت دادید سهیم بود، اظهارداشت: اصلا تأثیری نداشت، ابتدا نمی خواستم قبول کنم ولی بعد احساس کردم که زنان هم در این کشور باید نشان بدهند که می توانند خدمتگزار باشند حتی در بالاترین سطوح اجرایی. ضمن اینکه شاید عافیت طلبی و راحت طلبی هم باعث شود که آدم زیر بار کارهای سخت و سنگین نرود و راستش کمی ترسیدم از اینکه مجازات شوم به دلیل عافیت طلبی. از این رو آمدم تا انشاءالله بتوانیم خدمتگزاری زنان را هم به مردم در جمهوری اسلامی اثبات کنیم. وی در پاسخ به این سوال که چقدر وقت گذاشتید برای اینکه به این پیشنهاد پاسخ دهید و اولین کسی که با او مشورت کردید چه کسی بود، افزود: هم با خانواده خودم و هم با برادرها، همسر و بچه هایم. با همه مشورت کردم. همه نظرشان منفی و همه مخالف بودند. دستجردی در پاسخ به این سوال که واقعا هیچ کس نظر مثبت نداشت، گفت: در خانواده ام همه مخالف بودند؛ در واقع احساس کردم زنان هم در جمهوری اسلامی می توانند همپای مردان در سطوح بالای اجرایی کار و خدمت کنند بالاخره زنان نیمی از این کشور هستند و زحمات فراوانی می کشند و باید از این زحمات تقدیر شود. وی در پاسخ به این سوال که چه کسی شما را بیشتر تشویق کرد، ادامه داد: بنده به آنچه که اعتقاد خودم بود، عمل کردم. احساس می کردم اگر پدر مرحومم زنده بود تشویق می کرد که این کار را انجام دهم. چون من در زمانی هم که قرار بود برای مجلس معرفی شوم و دوستان پیشنهاد کردند کاندیدای نمایندگی مجلس در دوره چهارم تهران شوم خودم ابتدا رد کردم اما وقتی با پدرم مشورت کردم گفت باید به این مردم خدمت کرد و مجلس جای بسیار مهمی است و جای خانم هایی مثل شما در آنجا خالی است و قبول کنید که در مجلس به مردم خدمت کنید. چگونه وزیر شدم وزیر سابق بهداشت در پاسخ به این سوال که آقای رئیس جمهور وقت چقدر از شما شناخت داشت و چقدر با شما صحبت کرد، افزود: بنده در هیچ دوره ای متقاضی هیچ پستی نبودم چه در دوره نهم و چه در دوره دهم و چه قبل و بعد از آن حتی برای نمایندگی مجلس هم خودم پیش قدم نشدم. دوستان آمدند و خواستند که اینطور شود. در این مورد هم سفری داشتم و وقتی به تهران رسیدم در مسیری که می رفتم به محل کارم تلفنم زنگ زد و گفتند از طرف ریاست جمهوری با شما کار دارند. وی ادامه داد: آقای شیخ الاسلامی که آن زمان مسئول دفتر رئیس جمهور بود پشت خط تلفن بود و از من دعوت کرد که روز چهارشنبه ساعت 11 آنجا باشم. من گفتم تا 12 درگیر هستم و بعد گفت 12 و نیم. در این فاصله به خود گفتم به چه علت بنده را دعوت کردند گفتم شاید به عنوان مشاور امور زنان و از این قبیل موارد باشد وقتی جلسه با آقای شیخ الاسلامی برگزار شد وی مسئله وزارت را مطرح کرد و من هم به شدت مخالفت کردم. دستجردی ادامه داد: نزدیک به دو ساعت با هم صحبت کردیم و هرچه وی گفت من مخالفت کردم و گفتم این مسئولیت خیلی سنگین و خطیری است و بنده خود هیچ وقت متقاضی نبودم این مسئولیت شانه های خیلی سترگی می خواهد تا آن را تحمل کند و مسئولیت سلامت 75 میلیون جمعیت و بهتر است بر دوش کسانی باشد که خودشان متقاضی هستند. وی افزود: بسیاری از آقایان بودند که سی دی هایشان به دست شان بود و پشت در اتاق ایستاده بودند برای گرفتن این پست اما آقای شیخ الاسلام گفت نه ما شما را می خواهیم حتما هم می خواهیم خانم باشد. بنده گفتم چند نفر از خانم ها را به شما معرفی می کنم یادم می آید که دو سه نفر خانم را معرفی کردم؛ مثلا خانم شهربانو نخعی، خانم فاطمه نیری اما وی گفت نه ما صحبت کردیم و نظر ما روی شماست و من پاسخ دادم نظرم منفی است. دستجردی یادآور شد: شیخ الاسلام گفت شما فکرهایتان را بکنید و فعلا جواب منفی ندهید بنده مشورت کردم و بالاخره مقداری با خود خلوت کردم و فکر کردم و بعد تماس تلفنی با آقای شیخ الاسلام گرفتم. این تماس ها حدودا یک هفته یا ده روز بعد بود و با توجه به همان تحلیلی که گفتم پذیرفتم. وی ادامه داد: بعد از آن یک ملاقات که با آقای شیخ الاسلام داشتم و وی تلفنی با آقای احمدی نژاد صحبت کرد و گفت خانم دستجردی پذیرفتند و بعد از آن در ملاقاتی طبق معمول که باید وزرای پیشنهادی صحبت با شخص رئیس جمهور داشته باشند با وی داشتم که در آنجا چند مطلب را مطرح کردم یکی اینکه بالاخره بنده یک زن هستم و وزارتخانه خیلی سختی هست. وی ادامه داد: اگر حمایتی بیش از سایر وزرا صورت نگیرد شاید این وزارتخانه مشکل پیدا کند از این رو از وی خواستم حمایت بیشتری کند و آقای احمدی نژاد هم پذیرفت. بعد مطالب دیگر را مطرح کردم که وزارتخانه بهداشت، وزارتخانه تخصصی است و از آقای احمدی نژاد خواستم به ما اجازه دهند افرادی را که صلاح می دانیم چه به عنوان معاون و چه مشاور و چه کسانی در امور اجرایی بیاوریم. فارغ از خط و خطوطشان و ایشان هم موافقت کرد. وی ادامه داد: در حقیقت نظرم این بود که ما دخالت های بی مورد را با توجه به حساسیت وزارت بهداشت نداشته باشیم یا خیلی کم داشته باشیم چرا که این وزارتخانه تخصصی است و با سلامت جان و مردم سر و کار داریم. دستجردی در پاسخ به این سوال که آیا رئیس جمهور واقعا هدف گذاری خاصی داشت یا شما را به عنوان نیروی باتجربه پزشکی دیده بود یا اینکه نه صرفا می خواست وزیر زن باشد، گفت: من واقعاً فکر نمی کردم که فقط بخواهند وزیر زن بگذارند چرا که اگر می خواستند این کار را بکند این همه خانم بود که خودشان هم برای این کار متقاضی بودند. بعید می دانم که اینطور باشد. فکر می کردم شاید آقای رئیس جمهور بخواهند وزیر زن بگذارند ولی در هر صورت در کنار آن هدفش این است که وزیر زن در کارش هم موفق هم باشد. چرا که موفقیت یک وزیر موفقیت دولت و رئیس جمهور است. وی ادامه داد: من از ابتدا با چنین دیدگاهی وارد شدم و فکر نمی کنم جز این بوده باشد چون یک آدم عاقل همه همه خانم ها را کنار نمی گذارد و پیش من بیاید که آن اوایل این همه مخالف بودم. وی در پاسخ به این سوال که آیا برایتان جالب نبود که چرا شما را انتخاب کردند، از این جهت که سال 88 فکر نمی کنم به وی رأی نداده بودید، افزود: رای ما مخفی است من کلاً ارتباطی با مسائل دولت نداشتم و خود را آنجا مطرح نکردم و حضوری نداشتم البته در مجلس ششم و قبل از انتخابات همگی با آقای احمدی نژاد در یک لیست مشترک بودیم که هیچ کدام رأی نیاوردیم ولی بعد از آن بنده از زمانی که شهردار شد و از آن دوره به بعد با هم ارتباط نداشتیم اما حتما در اطراف وی کسانی بودند که بنده را می شناختند و معرفی کردند و یادشان بود. دستجردی در پاسخ به این سوال که در پذیرش این مسئولیت بیشترین نقطه قوت که به کمک شما آمد چه بود، یادآور شد: اولاً بنده کار خود را می شناسم، سیستم بهداشت، درمان و سلامت کشور را سال هاست در داخل آن حضور داشته ام. از دوره دانشگاه که وارد دانشکده پزشکی شدم آدمی نبودم فقط درس خودم را بخوانم. بلکه سعی کردم که در امور اجرایی هم دخالت کنم. به ویژه تمام زیر و بم های مسائل بهداشت و درمان را تا حدی که بتوانم آشنایی پیدا کنم. وی گفت: دانشجوی سال سوم بودم که عضو شورای مدیریت دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شدم و بعد از آن هم نماینده دانشجویی در شورای عالی ستاد انقلاب فرهنگی شاخه پزشکی؛ هر جایی که می رفتم سعی می کردم در امور پزشکی دخالت کنم و آن هم دخالت های به جا و فکر می کردم روی مسائل پزشکی می توانم اظهار نظر کنم و آگاهی های لازم را در این زمینه دارم. آنچه که نقطه قوت به نظرم می آید این است که دلم برای این مردم و سلامت آنها به شدت می سوخت و دغدغه خاطرم سلامت مردم بود. وی ادامه داد: فکر می کردم بالاخره وقتی انسان دغدغه خاطر داشته و اعتقاد داشته باشد که باید شبانه روز کار و تلاش کند و این مردم لایق بالاترین خدمت در حوزه سلامت هستند و با تیم خوبی که بتوانیم دور خود جمع کنیم و موفق شویم و این یک فرصت خدمت گزاری است که شاید دیگر برای من دیگر دست نمی داد. دلم می خواست در این فرصت حداکثر استفاده را برای این مردم داشته باشم. وزیر سابق بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجموعا از افراد خاص جامعه پزشکی که سوال می شود از دوره شما رضایت داشتند و در مقابل هم مخالفانی بودند به نظرتان مهم ترین یادگاری دوره وزارت شما چه بود؟ گفت: مهمترین یادگاری من این بود که هر وقت بین مردم می رفتم خیلی محبت می کردند و هر جا می رفتم می گفتند شما را دعا می کنیم واین بالاترین مائده الهی بود و واقعا احساس می کردم که خداوند خیلی عنایت می کند. هنوز هم مرا وزیر می دانند وی ادامه داد: رضایت مردم آن چیزی است که برای من مانده و هنوز هم جایی می روم مردم می گویند ما شما را هنوز وزیر می دانیم و تشکر می کنند. مردم باوفا هستند و هرچقدر بخواهیم قدر آن را به جا آوریم نمی توانیم. ولی مخالفت هم خیلی زیاد بود افراد مختلف و آنهایی که دوست داشتند برای این مسند به عنوان یک مسند مخالفت می کردند. برخی از جریان های سیاسی مخالفت می کردند. برخی جریان های خودی نیز مخالفت می کردند و بیشتر از خودی ها خوردم تا غیرخودی ها و به همین دلیل دیدگاهم نسبت به خودی ها و غیر خودی ها تغییر کرد. وی در پاسخ به این سوال که شما از 16 سالگی وارد دانشکده پزشکی شدید، آیا جهشی خوانده بودید، گفت: پدرم فکر می کرد دخترش بچه بااستعدادی است ،من کلاس چهارم دبستان بودم که پدرم می گفت کلاس ها را دو تا یکی کن تابستان یک معلم برای من گرفتند به مدت یک ماه پنجم و ششم را خواندم و در تابستان هم امتحان دادم که قبول شدم و سال بعد کلاس هفتم رفتم. وی در پاسخ به این سوال که به این دلیل که پدرتان پزشک بود علاقه به پزشکی پیدا کردید یا خودتان به پزشکی علاقه داشتید، افزود: من این کاری که پدرم می کرد خیلی خوشم می آمد داشتم و نزد پدرم داخل مطب می رفتم و بیماران را ویزیت می کرد و خوشم می آمد بیماران کنار او بودند آن زمان بچه بودم مادربزرگم چادرسفید برایم درست کرده بود و هر کسی می آمد می گفت این خانم دکتر مرضیه است و ما باورمان شده بود باید خانم دکتر شویم. وی در پاسخ به این سوال که شما در 16 سالگی در سال 54 وارد دانشگاه شدید، در اوج انقلاب کارهای سیاسی هم می کردید، یادآور شد: بله، ما کلا در خانواده سیاسی زندگی می کردیم. پدر و پدربزرگم، دایی و عمو فعالیت سیاسی می کردند. به دانشکده که رفتم جزء بچه های مذهبی دانشگاه بودم و دو کتابخانه بود که کتابخانه اسلامی بچه های مذهبی در آنجا کارهای مذهبی را انجام می دادند. دستجردی در پاسخ به این سوال که پدرتان سابقه دستگیری داشت؟ گفت: به پدرم تذکر داده بودند. چندین بار احضارش کرده بودند. وی در پاسخ به این سوال که در دوره دانشجویی تذکر نگرفتید، گفت: خیر، برادرم به علت فعالیت های سیاسی که در دانشگاه شریف آن زمان درس می خواند می خواستند به خاطر فعالیت های سیاسی دستگیرش کنند که فرار کرد و نتوانستند دستگیرش کنند. وزیر سابق بهداشت در پاسخ به این سوال که در بهمن 57 کجا بودید و چه می کردید، یادآور شد: من در خیابان در محله نیروی هوایی نزدیک پادگان نیروی هوایی بودم. بعد از انقلاب نیز دانشجو بودم. دوره دانشجویی همه فعالیت زیادی داشتند جزء شورای 3 نفره دانشکده پزشکی بودم .آقای بیگدلی و آقای رنجبر هم بودند. پدرم 16 سال ریاست هلال احمر را داشت وی در پاسخ به این سوال که پدرم 16 سال ریاست هلال احمر را داشت و چند درصد از موفقیت خود و برادرتان را که در صنعت هوا و فضا هستند، مدیون پدرتان هستید، گفت: ما هر چه داریم از پدرمان داریم و واقعا پدرم خیلی خدمتگزار مردم بود و همیشه در خانه صحبت مردم بود و ما را هم همیشه سفارش می کرد که هر کاری می کنید برای مردم باشد و تمام زندگی اش را فدای مردم کرد و 20 سال به خاطر مردم به پیشوا و ورامین می رفت. وی با بیان اینکه خواهرم دانشجوی دندانپزشکی بود، افزود: دو سال بعد از من وارد شد و خبرنگار نبوده است. وی در پاسخ به این سوال که 7 آبان 63 دانشجو بودید و وقت گرفتید از آقای هاشمی رئیس جمهور وقت، ظاهرا گلایه هایی درباره فضای ارزشی جامعه آن روز داشتید، گفت: خیلی یادم نمی ِآید؛ البته ما با آقای هاشمی خیلی ملاقات داشتیم و رئیس جمهور بود، ما ارتباط خانوادگی با آقای هاشمی رفسنجانی داشتیم چون پدرم با وی ارتباط زیادی در قبل از انقلاب داشت اما در دوره دوم ریاست جمهوری آقای هاشمی این ارتباطات کمتر شد. دوره دانشجویی هم با شهید باهنر و شهید رجایی جلساتی را داشتیم من دانشجوی دبیرستان رفاه بودم و در آن دبیرستان، هیئت موسس شهید باهنر و شهید رجایی و آقای هاشمی رفسنجانی بودند وقتی شهید بهشتی رئیس دیوان عالی کشور شد خدمت وی رفتم و ایشان مسئولیتی را به بنده دادند که به قزوین بروم و یادم نمیرود من دانشجوی جوان 18 19 ساله ای بودم که از قزوین با چاد رو کفش خاکی برگشته بودم چقدر احترام گذاشت و تا دم در با من آمد، شهید رجایی هم وقتی رئیس جمهورو نخست وزیر شد مدیر داخلی دبیرستان رفاه بود و خیلی ارتباط داشتیم و وقتی انجمن اسلامی معلمان را تشکیل داد به من پیغام داد که در آنجا کمک کنم وچند ترم علی رغم اینکه دانشگاه بودم می رفتم و تدریس می کردم. وی در پاسخ به این سوال که شما در مجلس پنجم در لیست حزب کارگزاران بودید، چطور این را انتخاب کردید،گفت: اسم من و مرحوم آقای ابوترابی را در لیست گذاشتند و ما هر دو اعلام انصراف کردیم و از لیست خارج شدیم که برخی از افراد حزب کارگزاران به ما گفتند شما سند مرگ خود را امضا کردید،اما باز هم رأی آوردیم. چون بنده کلا مشی کارگزاران را قبول نداشتم. مجری برنامه با بیان اینکه شهید خلیلی می گفت که خانم دستجردی بسیار به وی کمک کرده است که دستجردی در همین زمینه گفت: شهید خلیلی صورت خیلی معصومی داشت و احساس می کردم معصوم است وقتی وی را می دیدم برای معصومیتش گریه می کردم. وی در پاسخ به این سوال که در 7 مهر سال 72 طی نطقی در مجلس گفتید که والله مردم از دست دستگاه های دولتی ناله می کنند، گره کار کجا بود، افزود: بالاخره مسائل مربوط به گرانی ها وجود داشت و برخی اقدامات که به صورت اسراف کاری ها صورت می گرفت و ما می دیدیم که حقوق مردم زیر پا گذاشته می شود و این بود که فریاد را از طریق تریبون مجلس می زدیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا تذکر هم دادید، یادآور شد: یادم نمی آید که تذکر کتبی داده باشم اما سعی می کردم در نطق پیش از دستور و تذکرات شفاهی مطالب را مطرح کنم. دستجردی در خصوص اینکه آیا آن زمان پدر هم مانند شما فکر می کرد، گفت: هم پدر و هم من و همگی ما به اسلام ناب محمدی معتقد بودیم و اینکه اسلام می گوید باید رسیدگی به همه جامعه به ویژه ضعفا صورت بگیرد از این رو اسلامی که مبنای آن اشرافی گری و فاصله طبقاتی باشد قبول نداشتیم. وی در پاسخ به این سوال که چرا در مجلس ششم نامزد شدید ولی رأی نیاوردید، گفت: معمولا به این شکست که دولت ها می آیند و مردم هم رأی داده بودند و سلایق در انتخابات مجلس نیز تأثیر داشت. در تهران لیست ها درمی آوردند و ما هم چون لیست داشتیم متأسفانه یا خوشبختانه رأی نیاوردیم. طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستان ها دستجردی در پاسخ به سوالی درباره طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستان ها خاطرنشان کرد: این طرح مربوط به تفکیک جنسیتی نبود بلکه رعایت موازین شرع در بیمارستان ها را شامل می شد چرا که نمی توان طرح تفکیک جنسیتی داشت چراکه بسیار سخت است اما رعایت موازین شرعی مد نظر است تا خانم ها احساس امنیت کنند. وی تأکید کرد: در حال حاضر نیز کشورهایی که اعتقادات اسلامی ندارند اما برای شخصیت زن ارزش قائلند چنین طرح هایی اجرا می شود. وزیر سابق بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این طرح به سرانجام رسید، یادآور شد: ما کمیته ای به عنوان کمیته موازین شرع داشتیم و وزرایی هم که آمدند با توجه به اعتقاداتی که وجود داشت سعی کردیم آن را انجام دهیم و بیمارستان های تخصصی جامعه زنان را راه اندازی کردیم تا در واقع هر دانشگاهی یک بیمارستان تخصصی زنان داشته باشد که همه پرسنل خانم باشند. وی ادامه داد: در 8 دانشگاه این بیمارستان ها تأسیس شد که در تهران 3 بیمارستان تخصصی جامعه زنان دایر گردید و قرار شد همه دانشگاه ها یک بیمارستان بدین شکل داشته باشند. دستجردی همچنین گفت: در آمریکا، اروپا و سایر کشورها مثل چین و هند نیز چنین بیمارستان هایی وجود دارد. دستجردی در پاسخ به سوالی مبنی بر ابطال آزمون دستیاری پزشکی در زمان وزارتش نیز، یادآور شد: ما وقتی آزمون دستیاری را برگزار کردیم به دلیل اینکه با همان ساختار گذشته و افراد گذشته بود فکر کردیم همه نکات امنیتی و محرمانه رعایت شده است اما همان شب یکی از نمایندگان مجلس تماس گرفت و گفت سوالات لو رفته است و وقتی مدارک را دیدیم متوجه شدیم که درست است. وی ادامه داد: همان جا با قوه قضائیه و دادستان تهران تماس گرفتم و جریان را اطلاع دادم که 32 نفر دستگیر شدند. وی ادامه داد: در واقع برخی قبول می شدند و برخی قبول نمی شدند و حقوقشان ضایع می شد حتی از ریاست جمهوری به من گفتند بهتر نیست ابطال آزمون شود گفتم بهتر است چرا که حقوق شرکت کننده ها پایمال نخواهد شد. دو هفته بعد طراحی سوال کردیم و در واقع دو تیم داشتیم که تیم اول غیرواقعی و تیم اصلی تیم دوم بودند و کل سیستم آزمون را دگرگون کردند. دستجردی ادامه داد: متأسفانه این مسائل وجود داشت و در دولت دهم دخالت هایی صورت می گرفت. یعنی در قضیه انتصاب افراد بعضی از مجوزهایی که باید به برخی افراد داده شود دخالت می شد. وی با بیان اینکه بنده معتقد بودم که بسیاری از دخالت های ناشی از مسائل سیاسی است، خاطرنشان کرد: مسائل سیاسی نباید در حوزه وزارت بهداشت دخالت داده شود چرا که این وزارتخانه با سلامت مردم سر و کار دارد و اگر سیاسی شود به شدت سلامت مردم ضربه می خورد بنابراین سعی داشتم جلوی این دخالت های بیجا بایستم. وزیر سابق بهداشت و درمان در پاسخ به این پرسش که شاید این دخالت ها در قالب رقابت های گروهی بوده است و اگر شما در خصوص برکناری آن شخص سکوت می کردید، مسائل حل می شد،گفت: مسئله یک نفر چند نفر نبود بلکه مسئله این است که انسان باید بر سر اصولی که معتقد است بایستد و بهای آن را نیز بدهد. وقتی در این باغ باز شد مسائل دیگری نیز شاملش شدند. به تعبیر دیگر مسئله فقط یک نفر نبود بلکه مواردی دیگری نیز وجود داشت. دستجردی اضافه کرد: بعضی از روسای دانشگاه هایی که بنده حکم سرپرستی به آنان می دادم باید پس از گذشت سه ماه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس دانشگاه تصویب می شد اما بعضی از منصوبین بنده 16 تا 19 ماه سرپرست بودند یعنی ریاست آنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نمی شد مگر اینکه رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور نداشته و ریاست آن شورا بر عهده شخص دیگری باشد. وی با تأکید بر اینکه ما در غیاب ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع ریاست سرپرستان برای برخی دانشگاه ها را مطرح می کردیم، گفت: برخی از این افراد با من تماس می گرفتند که آبروی ما ریخته شده که چرا حکم تو را سرپرست زده اند و بنده نیز می گفتم گرفتاریم و صبر کنید و حتی به آنها نمی گفتم که سست شوند و بالاخره از فرصتی استفاده می کردیم و حکم ریاست آنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی را به تصویب می رساندیم اما در بعضی موارد اینگونه نبود و فشار و گرفتاری بسیار شدید که عواقب و اثرات سوء آن نیز خیلی زیاد بود. علنی کردن انتقادات به سیاست ارزی و بهداشتی وزیر بهداشت دولت احمدی نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا علت علنی کردن انتقادات به سیاست ارزی و بهداشتی دولت به دلیل احتمال برکناری خودتان بود، اظهار داشت: تقریبا شش ماه بعد از اینکه من در دولت حضور داشتم سایت های مختلف نیز می زدند که ایشان وزیری است که حرف رئیس خود را نمی خواند و گوش نمی کند و می خواهند برکنارش کنند بنابراین این مربوط به سال آخر نبود و از ابتدا این موارد برای من وجود داشت. دستجردی با بیان اینکه من آمده بودم تا بمانم، تصریح کرد: من آمده بودم که خدمت کنم نیامده بودم که بروم. یعنی بنا داشتم تا آخر بمانم و سعی هم می کردم از این درگیری ها تا حدی فرار کنم. وی اضافه کرد: در مورد بودجه سلامت و وقتی هدفمندی یارانه ها مطرح بود در مجلس لابی می کردیم چرا که مجلس جای لابی است و ما هم می خواستیم سهم سلامت را از هدفمندی بگیریم اما به خاطر دارم که رئیس جمهور با من تماس گرفتند و با صدای بلند پرخاش کردند که معاونان شما در مجلس چه می کنند و فلانی و فلانی که هستند و چرا آن جا هستند و بنده نیز آنقدر عصبانی شدم و پرخاشگرایانه گفتم که چطور افراد فلان وزارتخانه که فلانی وزیرش است می توانند بروند لابی کنند اما وزارت بهداشت که وظیفه اش تامین سلامت مردم است نمی تواند؟ وزیر سابق بهداشت و درمان با بیان اینکه ما از ابتدا در دولت دارای درگیری بودیم، گفت: امروز شاهدیم که مسائل سلامت و بهداشت به نتیجه رسیده و سهم سلامت در حال اداشدن است.اما این کاری بود که ما آن را دنبال می کردیم. دستجردی در مورد چگونگی حضورش در ستاد تدابیر ویژه دولت نیز گفت: سال 91 که مسائل تحریم شدت گرفت از اسفند 91 بنده به زور خود را در ستاد تدابیر ویژه دولت جای دادم چراکه رئیس دولت موافقت نمی کرد که بنده عضو ستاد تدابیر شوم اما از کانال دیگری خود را وارد این ستاد کردم چون با مسائل بهداشتی و دارو سرو کار داشت. وی ادامه داد: وقتی وارد ستاد تدابیر ویژه دولت شدم، دیدم که وضع ارز به شدت وخیم است بنابراین به دوستانم گفتم به شدت به دنبال ارز برای تامین دارو باشید چرا که نیازمند 2و نیم میلیارد دلار برای مسائل پزشکی بودیم اما از این میزان فقط 41 و نیم میلیون دلار به مسائل دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت در حالی که ارز برای لوازم پزشکی هزینه شده بود و همین امر خونم را به جوش آورد. تجهیزات پزشکی اولویت هشتم ، خوراک سگ و دسته بیل اولویت سوم و چهارم بود وی گفت: به این نتیجه رسیدم که اگر این موضوع را علنی نکنم از هیچ راهی نمی توان ارز دارو را تامین کرد چون هرچه در جلسات علنی می گفتم تذکر می دادند. آقای فلان ارز دهد اما من می گفتم ارزی به ما نمی دهند و به لوازم آرایشی اختصاص دارد چون در اولویت بندی وزارت صنعت تجهیزات پزشکی اولویت هشتم اما خوراک سگ و دسته بیل اولویت سوم و چهارم.
موضوع مطلب : روایت دستجردی از اختلافاتش با احمدی نژاد جمعه 93 اردیبهشت 19 :: 5:58 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
کد خبر : 1486732487772880766 تاریخ : جمعه 19 اردیبهشت 1393 14:12 بازدید:77
نظام پرداخت حقوق پرستاران تغییر میکند باطرح ساماندهی نظام سلامت ،پرداخت پرستاران مبتنی بر عملکرد بوده ؛به این معنی که هرچه عملکرد این قشر بیشتر و با کیفیتتر باشد میزان دریافتیشان نیز بیشتر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بعد از اجرای فاز یک طرح ساماندهی نظام سلامت به خوبی می توان متوجه نقش پرستاران در اجرای هرچه بهتر این طرح و ساماندهی بیماران شد. محمد میرزا بیگی در حاشیه اجلاس روسای انجمن های علمی پزشکی افزود: بعد از اجرای فاز یک طرح ساماندهی نظام سلامت و با افزایش مراجعات بیماران به بیمارستان های دولتی تحت پوشش وزارت بهداشت می توان به خوبی متوجه نقش پرستاران در اجرای هرچه بهتر این طرح و ساماندهی بیماران شد. وی با اشاره به این که در صدد هستیم نیروهای کمکی را جهت کاهش فشار روی نیروهای فعلی افزایش دهیم گفت: درحال حاضر برخی پرستاران از طرح نظام پرداخت گله دارند ولی طبق بررسی های جدید انجام شده روی این طرح قرار شده است نظام پرداخت پرستاران مبتنی بر عملکرد باشد؛ به این معنی که هرچه عملکرد این قشر بیشتر و با کیفیت تر باشد میزان دریافتی شان نیز بیشتر خواهد بود. به گفته میرزابیگی با توجه به تعداد کم پرستاران نمی توان همه این افراد را به یک چشم دید و ما ناچاریم افرادی که فعالیت کمتری دارند را از پرستاران فعال تمیز دهیم. وی با اشاره به اینکه در نظام پرداخت به غیر از حقوق و اضافه حقوق، کارانه مبتنی بر عملکرد نیز لحاظ خواهد شد ادامه داد: البته پرستاران غیر فعال تعداد خیلی کمی از قشر پرستاران را تشکیل می دهند، ولی به هر حال با اجرای دور جدید طرح نظام پرداخت متضرر خواهند شد. معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان این که استانداردهای خدمتی پرستاران تدوین شده است ، گفت: به زودی معاونت پرستاری نرم افزارهای این استانداردها را در تمام ایستگاه های پرستاری نصب خواهد کرد و برای هر بخش تخصصی استانداردهای شرح وظایف پرستاران مشخص می شود. به گفته میرزابیگی همچنین کتابچه های همراهی برای هر پرستار در نظر گرفته شده است که استاندارهای بخش های مربوط به همراه چک لیست کنترل همراه پرستاران خواهد بود و طبق این نرم افزارها خدمت مطابق با استاندارد مشخص خواهد شد. به عقیده معاون پرستاری وزارت بهداشت خیلی از کشورهای پیشرفته با این طرح به این نتیجه رسیده اند که چطور خدمات پرستاری در شان مردم را ارتقاء دهند زیرا این طرح نقشه راهی برای خودکنترلی و دیگر کنترلی پرستاران است. وی ادامه داد: البته نگاه ما فقط به جامعه پرستاری نیست بلکه تمام نیروهای بالینی و گروه پیراپزشکان در نظر گرفته خواهند شد؛ در واقع قانون ارتقاء بهره وری همه گروه های بالینی را در نظر می گیرد ولی به هرحال تقدم و تاخر و اولویت ها را نیز باید در نظر گرفت. میرزا بیگی گفت: در راستای طرح ساماندهی نظام سلامت، مدیران پرستاری می توانند در ستادهایی که در دانشگاه های علوم پزشکی برقرار است جایگاه داشته باشند. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه قرار است با همکاری حوزه معاونت آموزش وزارت بهداشت به سمت بومی گزینی پرستاران برویم تا ماندگاری آن ها در مناطق محروم بیشتر شود افزود: ضمنا اختیار ابلاغ موضوع اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران را به عهده سازمان نظام پرستاری خواهیم گذاشت؛ به این ترتیب نظارت گسترده تری به وضعیت پرستاری در جامعه و بیمارستان های خصوصی صورت خواهد گرفت. موضوع مطلب : نظام پرداخت حقوق پرستاران تغییر میکند یکشنبه 93 اردیبهشت 14 :: 9:53 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
یکشنبه 93 اردیبهشت 14 :: 9:51 عصر :: نویسنده : حاج آقا محمد رضا رنجبر
با آمدنت، هیچ تخته سیاهی، دیگر سیاه نبود ... وقتی نور در دست می گرفتی و روشنایی دانش را منتشر میکردی . خود را سوختی و ما را ساختی. از لوح کلاس تا لوح وجود، روسپیدی مان را از تو داریم. روزت مبارک ؛ معلم عزیزم جملات زیبا گیله مرد موضوع مطلب : پیوندها لوگو آمار وبلاگ
|
||